Mineli Cloisonne Pano

-

Mine (emay) tekniğinin ustası sevgili anneannemiz Nuran Somuncuoğlu‘nun uzun yıllar önce yapmış olduğu çalışmalardan bir tanesi.

emay

Bu pano, cloisonne tekniği ile çalışılmış. Bu teknikte, incecik metal teller, plakanın üzerine oturtuluyor ve içleri emay boyası ile dolduruluyor. Bu genellikle yapıştırmadan yapıldığı için nefes alıp vermeniz bile işi bozabilir, çok sakin olmak gerekiyor. Emay boyası, kum tanesi inceliğinde renkli cam olarak düşünülebilir basitçe. Bunu fırına verdiğimizde sabitlenmesini sağlıyoruz ve ortaya ışıl ışıl renkler çıkıyor. Sonuçta incecik cam elde ettiğimiz için işi düşürmemek gerek ama onun dışında uzun yıllar boyunca renginden bir şey kaybetmeyen bir çalışma elde etmiş oluyoruz.

emay

emay

 

8 yorum gelmiş

  1. Avatar photo

    şahane bir çalışma.. ve eminim bütün çalışmaları öyledir. Bizimle paylaştığınız için teşekkürler. Allah rahmet eylesin.

  2. Avatar photo

    Çok teşekkürler… Hakikaten çok ama çok yetenekli ve zevkliydi. Başka işlerini de paylaşmaktan gurur duyacağım. Fotoğrafladıkça aktaracağım, bu sanatın bir şekilde daha fazla insan tarafından bilinmesini de istiyorum anı zamanda.

  3. Avatar photo

    yapmayı istediği iş için ne kadar emek harcamış,Allah rahmet eylesin
    önce anneanneniz şimdi siz yayılması için çaba harcıyorsunuz anneanneniz başarılıda olmuş sizde başarılı oluyorsunuz ben bu çalışmayı yeni öğrendim eminim öğrenen de yapanda artacaktır

  4. Avatar photo

    çok nefıs calışmalar yaaa bayıldım…nur ıcınde yatsın anneannenız…bunların degerını bılen bır toruna sahıp oldugu ıcın cok mutludur emınım….

  5. Avatar photo

    biraz daha güzel çekilmiş fotoğraflar ekledim, işi daha doğru gösterdiğini sanıyorum. renkleri o kadar canlı ki, anlaşılsın istiyorum gerçekten.

Bir yanıt yazın

Avatar photo

Türkiye'nin en büyük el işi & kendin yap sitesine ve kızım Leyla'ya bakmakla meşgulüm. İkisi de çok hoşuma gidiyor.