2009 ‘un “en” leri

-

Merhaba sayın 10 marifet sakinleri,Paşadedemden kalan malikanemde bir dost ile, kesemden karşılanan yemekli bir toplantıda hasbıhal ederken, değerli dostum; “ne güzel şeydir geçen bir yılın muhasebesini yapmak” gibi bir cümle kullandıktan sonra kâseden bir avuç şekerli leblebi alıp, gazozundan da büyükçe bir yudumu gırtlağından yuvarladı..Neyse uzatmayayım; efenim tam da o anda bir fikir düştü bünyeye …Küçümsemeyin, az şey değildir bu..Bir fikrin nelere mâl olabileceğini veya nelere yol açabileceğini fikrin sahibi bile bilemez. Hal böyleyken 2009 yılı değerlendirmesi için cümle ahaliyi sahneye davet ediyorum. Bu sayede 2009 yılının “en” lerini seçeceğiz. Kategoriler şöyle:2009 yılı en cin fikri2009 yılı en iyi uygulama2009 yılı en iyi geri dönüşüm2009 yılı altın bidonu *2009 yılı en marifetli üye2009 yılı en sevimli, kımıl kımıl , yemelik eseri2009 yılı en iyi çıkış yapan üyesi2009 yılı en iyi görsel tasarım ödülü2009 yılı en muzur eser ödülü2009 yılı en özlenen üyesi
Dipnot:Bu girişimin resmîyeti yada bağlayıcılığı olmayıp eğlenmek esastır. kategorileri arttırmak elzem olabilir. Aklıma bunlar geldi,bunları yazdım..“fikirlerin gücüne bizzat şahit oldum.fikirler adına öldürülen vefikirleri savunurken ölen insanları gördüm.yalnız,bir fikri öpemez…ona dokunamazveya onu tutamazsınız.” V for Vendetta*: en berbat çalışma da diyebilriz :)Fotoğraf

197 yorum gelmiş

  1. Avatar photo

    Sayın Saatoniki, 10marifet’e bomba gibi düştü yazınız ki kimseler yorum yazmamış ben yazana kadar.Kim 2009 un en’leri arasına girmek istemez ki?2009 yılının en geveze üyesi seçilmeyecek mi bu yıl?Oysa bütün bir yıl bu dala adaylık için çabalamıştım:(beni çok üzdünüz, hiç olmazsa bir mansiyon alma şansım olurdu.

  2. Avatar photo

    Fiamma hadi oradan, bütün yaz yoktun, o boşluğu biz doldurduk burada, sayılmaz, otur sıfır. Başka kategoriye.Ayyy en kıskanç üye kategorisi de unutulmuşş:):))Sadece temizlik bezi değil, yılın tüm kraliçelerini de seçelim evet. Benim bir sürü adayım var. (Gülen duymasın “sürü” kelimesini, diliyle döver valla.Aslında yorumlarda herkes kendi adayını yazsa ne güzel olur. Ya da kendini aday gösterse istediği kategoriye

  3. Avatar photo

    yılın en asabi üyesi,yılın en zavallı üyesi,yılın en şımarık üyesi,yılın en çılgın üyesi,yılın en en üyesi:))

  4. Avatar photo

    Mazeretim vardı:( ama gelir gelmez çok çalıştım telafi etmek için Sesiber:=(Siz ona baklayın Sayın Saatoniki:) kıskançlığından böyle yapıyor:)tescilli kıskançlık onun ki:)))

  5. Avatar photo

    Ben 2009 yılında aranıza katıldım, yeni bir yere girmek, yeni insanlarla tanışmak,kaynaşmak,onlardan kabul görmek zordur kimi insan için hele ki sanal ortamda bu daha da zor. Burada ilk Sevgili Neduk’un(Nam-ı diğer Nedret Abla’nın) o cesaret verici, motive edici ve paylaşımcı yaklaşımları ile karşılandım,her bir yazısını heyecanla bekler oldum, güzel bir dostluk kuruldu aramızda.. Ben de onu burada çok özleyenlerdenim.Umarım bu yazı onun tekrar aramıza dönmesine vesile olur.Benm de 2009 en özlenen üye adayım Sevgili Neduk’tur.

  6. Avatar photo

    Bu yıla dair benim de Nedret abla. Öncesine dair “canım Nokturn”um (telefonlaşsak ta burada muhabbet başka,) Gamycim, Çileğim (Fraise). Sefa neyse ki arada giriyor. Ama söz konusu 2009sa Nedret abla adayım.Aslında Fatma Fırkateyni de özledim ama çaktırmıyorum. :)

  7. Avatar photo

    4-5 aydır 10marifet’in izleyicisi ve 2009 un son ayında da buraya üye olan biri olarak, sizler gibi buraya katkıları büyük olan arkadaşlarımızı seçmek bana onur verir ancak…

  8. Avatar photo

    ben de birkaç aylık üyeyim.bu kategoriler için sağlam bir fikrim olamaz ama güzel bir fikir.destekliyorum ve ENleri heyecanla bekliyorum.

  9. Avatar photo

    kesinlikle özlenen üye nedret abla olmalı, 2009 yılı en iyi görsel tasarım ödülünede saatoniki (sonbaharın 4 hali çalışmasıyla) sizi layık görüyorum:)

  10. Avatar photo

    işten güçten vakit bulup aklıma geleni yazıyorum.. siteyi taramaya kalksam 2011 e yetişmez billa. Hadi bakalım:2009 yılı en cin fikri: sergun un misketleri2009 yılı en iyi uygulama:miragex in babetleri kesinlikle diyordum kiii 2008 imiş onlar ..onun yerine bir uyarlama seçiyorum ve zabun un eseri diyorum2009 yılı en iyi geri dönüşüm: Açık ara Figen abla nın evi2009 yılı altın bidonu : Oyy Oyy Oyy oscaar goooooes toooo acemihobici nin “şey“i :DD ama acemihobici de çook sevimli yazmış :)2009 yılı en marifetli üye: Bu kategoride çeşitliliğe önem verdim ve oscarı figen ablaya yolladım. sesiber de 2. oldu2009 yılı en sevimli, kımıl kımıl , yemelik eseri: henüz aklıma bişe gelmedi .. gelince yazarım artık..2009 yılı en iyi çıkış yapan üyesi: Vallaha kırmızı halı sersek yeridir ayaklarına.. Gecenin yıldızı figen abla oluyorr.2009 yılı en iyi görsel tasarım ödülü: Tabiiki tüm kalbimle zabun un süper eseri czmsz2009 yılı en muzur eser ödülü: çelebi74 tabiiki2009 yılı en özlenen üyesi: Nedret abla, fraise, pembetilki, pharmacid, seybe, canbug, sudeh, ozmelanj, lilacsmell, nokturn, gamy, asyayaren…liste uzar gider.

  11. Avatar photo

    aman efendim beni de layık görmüşsünüz ödüle, teşekkürler sayın saatoniki:)bu arada yazıyı okurken en özlenen üye deyince benim de aklıma ilk Nedret Hanım geldi

  12. Avatar photo

    en özlenen üye olarak benimde aklıma nedret abla nokturn ablam ve gamy ablam geldi…en tembeli unutmuşunuz sayın s12:))

  13. Avatar photo

    efenim bunlar benim aklıma gelenler, gördüğümde oyyy , vayyyss gibi ünlemeler kullandıklarım ..sizlerinkileri daha çok merak ediyorum.

  14. Avatar photo

    en tembel belli zaten. tospaaa hızındaki çalışmalarıyla kondor. ama senin favorin varsa onu da alalım aloneim nesim :)

    aynen katılıyorum.kondorsuz liste olmaz bikerem:))

    Yılın son aylarında kafasına birşey düşmüş gibi olan, bir üye??? Bilin bakalım kim?

    kim kim?

  15. Avatar photo

    sesiber diyor ki;Bu yıla dair benim de Nedret abla. Öncesine dair “canım Nokturn”um (telefonlaşsak ta burada muhabbet başka,) Gamycim, Çileğim (Fraise).

    Polsera=Fraise :PDerse kaçıyorum gelince yazıciim :P

  16. Avatar photo

    saatoniki diyor ki;allah cezanı vermesin fraise..yaf hiç te renk vermiyon heee.. :)

    Ahaha Elmocum şahsen daha hoş bir karşılama beklerdim :P Şaka şaka :DRenk vermedim çünkü: Dedim marifete kendimi kaptırırsam çıkamam :DSonuçta burdayım :PBana göre 2009 un en çok özlenen üyesi komple 10marifet.Ben buradaki yardımlaşmayı, fikir alışverişini, muhabbeti başka yerde yaşamadım çünkü henüz.

  17. Avatar photo

    Annemmm inanmayacaksın ama nickine bile ilk görüşte ısınmıştım. Yavrum benim. Derse dediğine göre üni. başlanılmış. Aaaaa hala ağzım açık kalakaldım. Gel buraya öpücem.

  18. Avatar photo

    sayın cabam, burada seçilenler diye birşey yok.. sadece 2009 yılından aklımda kalanları listeledim. unuttuğum pek çok eser de olduğuna eminim. herkes kendi listesini yapabilir. hatta yapsın artık yaf :)gunesedogru vallahi cidden aklımdan geçirdim ama figen abla varken …………..:)

  19. Avatar photo

    sakagun diyor ki;Yılın annesi olarak Aytacrafts’ı aday gösteriyorum. Ondan çok bebeği olan var mıdır ki 10marifette?

    evet ya sakagün kaç bebeği var aytacrafts’ın sahi:))

  20. Avatar photo

    Selma o hergün bir tane yapıyor:))) topluma kötü örnek:))Güneşedoğru ben sana gönderme yamıştım ama hiç üstüne alınmamışsın:)Ben listemi yapacağım ama yavaş, yavaş sindire sindire. Şimdi kurabiye ve lahana salatası yapmak üzere huzurlarınızdan ayrılıyorum.

  21. Avatar photo

    Valla Sesi’min dediği gibi, her gün bir bebek. Nasıl bakıyor bu kadar bebeğe anlamıyorum. Birini sustursan diğeri başlar ağlamaya.

  22. Avatar photo

    14:54 teki yorumdaki kırmızı bölüm nedeniyle açlıktan zil çalan karnımız iyice yoldan çıktı. ofis halkı kazan kaldırdı. sakagun liste yapsa idin ya bari..-sn. dr. kendimi çok yalnız hissediyom-geçer çucuuuum-peki

  23. Avatar photo

    Hemen listemi yapayım. Ama devamı gelebilir.Gözüne Kestirdiği Eserleri En Hızlı Uygulayan Kişi: SakagunEn Güzel Tasarımları Bulan Kişi: BanucaRenkleri Birbiriyle En İyi Kullanan Kişi: Sesi’mYılın Annesi: AytacraftsEn Çok hamur İşleri Yapan Kişi: Figen Abla

  24. Avatar photo

    Ben ayrım yapamıyorum, ama genel olarak, ablalar ve teyzeler gurubu (alınmayın sakın ben de teyzelerden oluyorum) yaşları itibarı ile fikir verenler, gençler ve yıldızlar gurubu uygulayanlar olarak herkez mükemmel burada. Herkeze sevgiler, kucak dolusu öpücükler, mutlu yıllar.Bu arada yazılarıma verdiğiniz büyük destekle sürpriz bir şekilde hediye kazanmamı sağladığınız için sizlere gönül dolusu teşekkürler…

  25. Avatar photo

    Tercih yapmak gerçekten çok zor. Sabahtan beri kaç kere o niyetle girdim sonra vazgeçip çıktım. Bunu da tamamlayabilecek miyim bilmiyorum, bakalım. Kimseyi gücendirmek istemiyorum. Ben unutkan bir insanım eskiden çok beğenmişimdir ama şu an aklıma gelmiyordur o yüzden herkesten özür dileyerek ilk aklıma gelenleri yazmak istiyorum.En cin fikir burdaEn iyi uygulama burda (Daha sonra bir çok arkadaş yaptı ama ben ilk bunu hatırlıyorum)En iyi geri dönüşüm burdaEn bidon burdaEn marfetliler burda, burda, burdaÇok uzun sürüyor yahu:))Akşama misafirim gelecek, o yüzden çıkıyorum şimdi. Sonra belki devam ederim yine:))

  26. Avatar photo

    sesiber diyor ki;Annemmm inanmayacaksın ama nickine bile ilk görüşte ısınmıştım. Yavrum benim. Derse dediğine göre üni. başlanılmış. Aaaaa hala ağzım açık kalakaldım. Gel buraya öpücem.

    Sibel Ablacım ben aslında hala tam olarak üni de değilim :D Şimdi 16 Ocakta TOEFL sınavım var şayet ondan 80 alırsam dönebiliyorum okuluma af vasıtasıyla.O durumlar baya karman çorman oldu anlayacağın.Yalnız bu yazıyı yazarken öyle bir heyecan yaptım ki hayatımda ilk defa klavye kullanıyormuşum gibi oldu :D

  27. Avatar photo

    Son yorumumdan bu saate kadar deli gibi yemek, pasta, börek yapmış biri olarak belimi masaj yastığıma dayamış keyifle okudum yazıları. Şu an itibarıyla benim yılbaşı menüm hazır gibi birşey. Malum kurabiye, 3 çeşit salata, bir börek, bir hazır baklava hamurundan tatlı, ev yapımı mikro sandviç ekmekleri hazır. Eh gelenler de 2-3 çeşit getirir. Mutfak bezleri kaynamaya koyuldu. Bir çay daveti var ama yorgunluktan koltuğa yapışıp kalmak istiyorum. Giyinip evden çıkmaya halim kalmadı.Bu akşam Duru (KKCK) bİZİMGİBİLERE gidiyor, ışınlanma olsa eşofmanlarla oraya uçardım. Çok kıskandım(bak yine)Methodsu da unutmayalım. Benim listemde olacak, size de hatırlatayım, dedim.Çileğim bloguna girince anladım olayı. İnşallah o 80’i alırsın. Heyecan yapma yabancı mıyız aaaa…sayın 12 çocukları besleyiniz, aksi takdirde verim düşer.

  28. Avatar photo

    Sesi, Duru’yla doyamadık birbirimize muhakkak tekrarı olsun diye konuştuk. İkinci buluşmamızda sen de gelirsin iki saatlik yol nasıl olsa. Çok sevinirim :)

  29. Avatar photo

    Benim enlerim;2009 en iyi uygulama Zabun’un :) +saniye kolu ile2009 yılı altın bidon’u Embir’e2009 yılı en sevimli, yemelik eseri Aytacraft’a tüm bebekleriyle…2009 yılının en marifetli üyesi Figen Abla‘ya imkansızlıklarına rağmen yaptıklarıyla,2009 yılının en özlenen üyesi Sevgil Neduk,2009 yılı en iyi görsel tasarımı Saatoniki’ye2009 yılı en marifetlisi 10marifet Ailesi:))

  30. Avatar photo

    10marifet ahalisinin yeni yılını şimdiden kutluyorum. Miraycım aramızıa tekrar hoşgeldin. Bu ne güzel bir hediye oldu bilemezsin. Hepinizi kocaman öptüm.

  31. Avatar photo

    figen ablamı pek çok dalda ennn bulmuşum. bir de altın bidon ödülü için çalışmasını anımsadım. olayın benim için en önemli yanı ise yazı altındaki yorumlar..acemihobicinin yazısı altındaki yorumlar da aynı özellikte.. doğrusu mevlana torunları olmaya layık insanlar. :)

  32. Avatar photo

    ben hiç ayrım yapamadım kızlar :((((emek verilen her iş güzel..emek veren herkes daha bir güzel…ay naapiim..hepiniz benim kızlarım gibisiniz..ayıramıyorum :)))hepinize gülücüklü yıllar…haaa!!!!durun sizlere yılbaşı fıkraları anlatıcam…..İYİ SENELER :)Aİlece tatile çıkmadan önce çocukların- “Geldik mi?..-Geldik mi?” diye sıkboğaz etmelerini önlemek için-“Bakın, ha bire sorup durmayın çocuklar, yolumuz uzun ve ancak hava kararınca orada olacağız” diye baştan uyardım.15 dakikalık sessiz bir yolculuktan sonra oğlum- “Babaa” dedi, “Hava karardı mı?”—Bir mesaj ancak bu kadar güzel çarpıtılabilir..*** genel müdürden, genel müdür yardımcısına,Yarın saat 9’da güneş tutulması olacak. Bu çok seyrek yaşanan bir olay olduğu için bütün işçiler bahçede toplansın. Kendilerine güneş tutulması ile ilgili bilgiler vereceğim. Yağmur yağdığı takdirde, güneş tutulması gözle takip edilemeyeceği için, topluca Yemekhaneye gitsinler.*** genel müdür yardımcısından, işletme müdürüneGenel müdürün emridir: Yarın saat 9’da bahçede güneş tutulacak. Hava yağmurlu olduğu takdirde Güneş tutulması yemekhaneden takip edilecek. İççiler yağmurda bahçeden Yemekhaneye gidecekler.*** işletme müdüründen kısım amirlerine,Yarın saat 9’da genel müdür bahçede güneş tutulması yapacak.Hava bozarsa, güneş tutulması yemekhaneye alınacak.*** kısım amirlerinden usta başlarına,Yarın saat 9’da Genel müdürü güneş bahçede tutacak. Yemekhaneye yağmur yağarsaHerkes bahçeye çıkacak.*** usta başlarından, işçilereYarın saat 9’da bahçede yağmur yağarsa güneş müdürü tutacak. Müdür ıslanınca herkes yemekhaneye gidecek.—Uçağın kalkmasından 15 dakika sonra 50 kişilik uçağın hoparlörlerinden Kaptan Pilotun sesi duyulur:- Sayın Yolcularımız uçağımıza hoşgeldiniz..Şu anda Atlantik Okyanusunun üzerinde 15 bin feet yükseklikte bulunmaktasınız..Sağ tarafınıza bakarsanız uçağımızın bir motorunun yanmaktaolduğunu çıplak gözle görebilirsiniz..Sol tarafa bakarsanız uçağın kanatının kopmuş olduğunu göreceksiniz..Aşağıya bakarsanız bir kırmızı bot içinde 3 kişinin size el salladığını göreceksiniz..Bu kişi ben, yardımcı pilotum ve ucağımızın hostesi..Dinlemekte olduğunuz ses bir bant kaydıdır..Mucks—bir adam,arabasıyla sakin sakin bir köy yolunda ilerlerken,bir inek sürüsü ve çoban görmüş…çoban tembel tembel bir ağacın altında yatıyormuş…adam laf olsun diye çobana seslenmiş..-hey ! çoban ! saat kaç?çoban yanında otlayan ineğin memesine elini uzatmış,hayvanın memesini kaldırıp bakmış ve şöföre cevap vermiş-saat 12 abi….adam kendi kolundaki saate bakmış ve hayretler içinde kalmış…çünkü saat gerçekten 12 imiş…-tesadüfen bildi herhalde…diye geçirmiş içinden…ve yoluna devam edip gitmiş…birkaç saat sonra aynı adam,yine arabasıyla aynı yoldan dönerken,yine çobanın tembel tembel aynı ağacın altında yattığını görmüş…arabasının penceresinden başını uzatıp seslenmiş…-hey ! çoban! saat kaç biliyor musun??çoban yattığı yerden hafifçe doğrulmuş..en yakınındaki ineğin memesine eliyle şöyle bi dokunmuş ve şöföre cevap vermiş…-15.30 abi….şöför yine hayretler içinda kalmış..çünkü saat gerçekten 13.30 imiş…arabayı durdurmuş…otlayan hauvanların arasına girmiş…eğilip eğilip ineklerin memesine bakmaya başalamış…-yahu bu adam buraya bakıp nasıl saati söyleyebiliyor?..diye kendi kendine düşünüp duruyormuş…sonunda dayanamamış sormuş-çoban kardeş,ölecem meraktan..sen bu ineklerin memesine bakıp bakıp nasıl saati doğru bilebiliyorsun?…çoban yattığı yerden gülümsemiş..-yok be abi…bizim karşı köyün meydanında kocaman bir saat kulesi var..ineğin memesini kenara çekince oradan saat kulesi görünüyor,ordan bakıp söylüyorum :)))—Temel in küçük oglu hayvanat bahçesinde kosarak babasinin yanina gelmis;- Kos buba, anami kocaman bir goril kapti!..Temel gayet sakin yanitlamis;- Eyi, eyi. Bundan sonrasi gorilin problemi. Kurtulsun bakalim kurtulabiliyorsa.—Temel bir konferansta konusma yapiyormus :- Insanlar üçe ayrilir. Sayi saymayi bilenler ve bilmeyenler. ..—RUS FIKRASIMoskova’da bir votka dükkânının önünde beş kilometrelik uzun bir sıra vardır.Adamın biri içinde bulunduğu duruma çok sinirlenir ve- Gorbaçov’u öldüreceğim diye sıradan çıkar.Bir saat sonra döndüğünde sıradakiler sorar:-“Gorbaçov’u öldürdün mü?”Adam,- “Hayır” der, “Onun sırası daha da uzundu.”—Domuz Yiyen Haham..Yahudiler domuz yemez ya.. İşte ondan dolayı bir kasabanın “Gurme Haham’ı domuz etinin lezzetini merak etmekten adeta çıldırmak üzere, bulunduğu kasabada kimse görmeden, duymadan yiyebilmesi de imkânsız, hayli uzaklarda başka bir kasabaya gidip restorana oturmuş ve “Fırında Kızarmış Domuz” ısmarlamış..Aksilik bu ya, Haham siparişini beklerken ayni kasabaya bir gezi düzenleyen kendi kasaba halkından bir sürü tanıdığı aynı restorana girmişler.. Tek başına oturan Haham’ı da davet etmişler, bizimki mecburen onların masasına oturmak zorunda kalmış ve beklenen o korkunç an gelmiş..Garson masaya Haham’ın siparişini getirmiş.. Koca bir kayık tabağın üzerinde ağzına sıkıştırılmış bir elma konmuş nar gibi kızarmış bir domuz.Bütün kasabalılar manzarayı görünce şoke olmuşlar..”Yahu en enteresan bir servis şekli bu..” demiş Haham, “Sipariş ettiğim pişmiş elmayı sunuş şekillerine bakın!”—————————————————————-24 Türk lehçesiyle YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN :)))“Altay Türkçesi: Slerdi cangı cılla utkup turum!Azerbaycan Türkçesi: Yeni iliniz mübarek olsun!Başkırt Türkçesi: Hizzi yangı yıl menen kotlayım!Çuvaş Türkçesi: Sene sul yaçepe salamlatap!Füyu Kırgızcası: Naa cılıngar guttug bolsun!Gagauz Türkçesi: Yeni yılınızı kutlerim!Hakas Türkçesi: Naa çılnang alğıstapçam sirerni!Karaçay-Malkar Türkçesi: Cangı cılığıznı alğışlayma!Karakalpak Türkçesi: Canga cılıngız kuttı bolsın!Karay/Karaim Türkçesi: Sizni yanhı yıl bıla kutleymın!Kazak Türkçesi: Janga jılıngız kuttı bolsın! veya Janga jılıngız ben!Kırım Türkçesi: Yangı ılıngız kaırlı (veya mubarek) olsun!Kırgız Türkçesi: Cangı cılıngız kuttu bolsun!Kumuk Türkçesi: Yangı yılıgız kutlu bolsun!Nogay Türkçesi: Yanga yılıngız men!Özbek Türkçesi: Yengi yılıngız mübarek bolsun!Sarı Uygurca Türkçesi: Ak éy yahşi mo!Şor Türkçesi: Naa çıl çakşı polzun!Tatar Türkçesi: Sezne yanga yıl belen tebrik item!Tuva Türkçesi: Caa çıl-bile bayır çedirip or men!Türkiye Türkçesi: Yeni yılınız kutlu olsun!Türkmen Türkçesi: Teze yılınızı gutlayaarın! (Irak Türkmenleri) Yengi iliyiz (iliwiz) mubarak olsun!Uygur Türkçesi: Yengi yılıngızğa mübarek bolsun!Yakut Türkçesi: Ehigini şanga sılınan eğerdeliibin! ”

  33. Avatar photo

    saatoniki diyor ki;allah cezanı vermesin fraise..yaf hiç te renk vermiyon heee.. :)

    Allah seninde cezanı vermesin!!! beni hiçbir katagoriye sokmamışsın ya alacağın olsun!!!!!!!!!!!çok sinirlendim….GÖZÜME GÖRÜNME SAKIN….!!!

  34. Avatar photo

    sefa aşkolsun 2009 diyoruz, hani nerede 2009 da sefaya ait bir çalışma.fakat tüm yoğunluğuza rağmen kondor ve sen arada da olsa uğradığınız için koca bir aferin benden. nokturnla gamy kaldı devamsızlıktan.bir de saat12 2009 da eskisi gibi değil. Cool takılıyor. Saraylı Paşadedesi aklına geldikçe “amannn kimlerle muhatap oluyorum yahu”, deyip yorum bile yazmıyor. Etliye-sütlüye karışmıyor. Klimalı sarayında, barok mobilyalarına gömülmüş geçmişi düşünüyor…

  35. Avatar photo

    anam şu sayfaya gelip gidiyorum bi içime dökemedim bidonumu seçemedim. nokturunu, özmelenj , mirayı,canbug özlediğimi diyemedim. bi bakarım miray gelmiş deli çıktım caanım sen dersleri boşverme ama bizede uğra yahu lüffen ama kızım gibi yazayım belki yüreğin yumuşar.yamed ( yalvarıyorum) ederim anne lütfen.gelelim enlere 2009- 8 yok bidonun kendisi saat12 bana kaplumbağa diyen saraylı aleminde evde ayrı hizmetkar işte ayrı nebile ile bi eser göndermişti onuda en iyi tasarım seçiyorum.: sonbarın 4 hali2009 iyi çıkış yapan üyesi: güneşedoğru uzun yıllardır üye olup 2009 son ayında kendi yaptığı çalışmalarla marifet kasabasında yeni yerini oluşturması sebebiyle.en renkli 2009 eseri sesiber: kuşlu organizer.2009 dur bende yapacam dedirten katılım ödülünüde gümüş pateenlere verdim asşen bu böyle gider ama lakin fakat ben link veremiyorum pc bitmez sıkıntılarım beni bitirdi. o sebeple gönder tuşuna bastım.KOCAMAN VE İYİ YILLAR 10 MARİFET KASABASI.

  36. Avatar photo

    Bri süre yoktum, çok şey kaçırmışım, tüm 10marifet kasabasının yeni yılını kutluyorum. Sevdiklerimizle birlikte nice yıllara… Tüm yorumlarım yarına kalsın. ‘En’lerimi yazıcam tabi:)

  37. Avatar photo

    2009 yılının “en özlenen üyesi” kategorisinde benim de seçimim Sevgili Neduk, keşke tekrar aramızda olabilse…Hepinizin yeni yılını kutluyorum, sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum.

  38. Avatar photo

    Aklımıza gelmeyen bir çok farklı fikir vardır elbette ama ilk aklıma gelenleri yazmak istedim.En özlenen üye:Tabiki sevgili neduk ablaEn cin fikir:Embirin özel gün çantalarıEn iyi uygulama Benden’in işleri çok profösyonel ve farklı işlerdi.İşlerdi dedim zira uzun zamandır göremiyoruz:(En iyi geri dönüşüm Methods’un bir çok işi çok iyi geri dönüşümlerdi.Onuda göremiyoruz ama özledik dimi.yine figen ablanın dönüşümlerini unutamayızEn marifetliler 10 marifetliler diyeyim herkes alanında marifetli dimi.En bidon figen abla izninle yine aklıma sen geldin:)En sevimli aytaçın bebekleri ve sesinin kuşlarıEn çıkış yapan tabiki figen ablamız.En farklı tasarımlar diyeceğim zabun içinEn yemelik: sergunun çay seti:))En muzur çalışma:Bende bundan daha muzurunu aradım bulamadım.Buldum bir muzur daha buldum:)En iyi görsel tasarım:Saat12 buda senin olsun.Hakkını yememek lazım:)

  39. Avatar photo

    Ne zormuş yavvv.Kaç saattir uğraıyorum.Sonunda bitti.Ama iyi oldu.Tazelemiş olduk zamanında gördüklerimizi.Teşekkürler saat12.

  40. Avatar photo

    vayyy üst kısımda sayın sefa007 teşrif etmiş. bakınız insanlar, ben bu sefa007 insanını merak edip teee malatyalara kadar gittim. saolsun kapılarda karşılayıp misafirperverliğin kitabını yazdı benim için. o mangaldan bu mangala o ortamdan bu ortama koştuk durduk. ne nemrut kaldı ne urfa gezilmedik ..ama gelin görün ki ben güzelim o diil, ben köklü bir aileden geliyorum o sıradan bir aileden :) Allah bööle yaratmış ben napiim :) üst ksısmdaki feryadından da anlaşılıyor sanırım. :) neyse efenim döndüm ata topraklarına ..sonradan haber aldım ki kıskançlıktan kurdeşen olmuş. nebatattan mamul bir çay önerdim kendisine. ama fayda etmemiş anlaşılan :) ne ise pek sevimli pek muhterem bir insan kendisi..özel olarak iyi bir sene dilerim sefa007 cim..fraise, sağa sola bakmak yok.artık çalışırmısın yoksa murat’ı bırakıp ingiliz bi çucuk mu bulursun bilmem. toefl engeli aşılsın o kadar. this a book seviyesinden hallice ingilizcemle yardımcı olmak isterdim emme hepimiz koyunuz ve kendi bacaaamızdan asılıyoz.kondor, bidon veya ibrik farketmez.. dedem hep derdi ki; “çocigim, hayatta bişey ol da ne olursan ol, ama sakın hiç bişey olma..” bu kulağa küpe olan veciz söz ışığında “onur duydum efenim” diyorum. türkiyede yeni yıl gelmiş şu anda..buradaki tüm dostlara, ” herşeyden yeterince olduğu bir yıl diliyorum”12moskovadanbildirdi.ha bir de uyuyang. evet uyuyang :)

  41. Avatar photo

    Hımmm enlerimi yazacam dedim ama zormuş bu iş. Aklıma ilk anda gelenleri sayayım bende, Atladıklarım olabilir kimse alınmasın:))En muzur çelebi74ün sonbahar temalı tangası:))En iyi geridönüşümcü figen ablaEn yemelik eser aytacraftsımın minik bebekleriEn iyi çıkış yapan figen ablayla güneşedoğru arasında kararsız kaldım, ikisini birden seçiyorumEn Elinden her iş gelen, anlamadığı hiçbir olmayan gönüldeneleEn havalı,kendini beğenmiş saat12:))En kıskanç ve en renkli ürünleri yaratan sesiberEn özlenen neduk ablaEserlerini en beğendiğim kişi BendenEn matrak acemihobici, aytacrafts, çelebi, birde ben:)En temizlik bezi kraliçesi bizimgiler:)En tatlı yorumları yapan gülenbayanEn güzel kağıt kesen-oyan nalan abla:))Türkiyenin en marifetli, en eğlenceli, şen şakrak paylaşımcı sitesi 10marifet.Hepinizi seviyorum 10marifetçiler….

  42. Avatar photo

    Dün akşamüstünden beri bırak 10 marifeti, kendimi dünyanın en en en miskin insanı hissediyorum. elim kolum kalkmıyor, hep uyumak istiyorum. işin garibi çevremde herkes öyle, hava normalinden çok çok sıcak ve bu bizi korkutuyor…

  43. Avatar photo

    Evet ya sanki ilkbahar geliyor, yılbaşına yakışmayacak bir hava var. Ama ben gayet canlıyım. Havanın yumuşaklığı bana yaradı:)

  44. Avatar photo

    En asabi Songul08(songul hoşgörüne sığınarak yazıyorum, amacım kavga çıkarmak değil, sende gül geç olur mu:))

    güneşedoğru bu cümleyi okuduktan sonra,a-)sakinleşmek için beslediği tavşanları yahniye çevirtmişb-)” hıı öyle mi ? güzeel..” deyip dekupaj yapmaya devam etmişolabilir. bilemiyorum emin değilim.ps: sayın krii, snob mnob.. notumu aldım ona göre :)

  45. Avatar photo

    Güneşedoğru asabi değil ki beğenmedim diyor, niye beğenmediğini fazlaca net bir biçimde anlatıyor, sonra gülüyor:)Bir cümle yazmıştım buraya, songul yanlış anlar diye korkup sildim:)ps: sayın s12 haşmetmapları ne bilim hani olur ya pasadedenizden kalma konağınızda yaşamak havalı, burnu büyük yapmıştır sizi:)

  46. Avatar photo

    amanın, adım geçmiş arada, ne mutlu bana. saatoniki altın bidon vermiş bana (en çirkine veriliyor herhalde, öyle olmalı:))), kriizim de matrak bulmuş beni. ben ayırım yapamıyorum kızlar aranızda , herkesin çok sevdiğim çalışmaları var, yazıları var, en eni nasıl seçerim bilemedim ki!!! Arkadaşlarımın seçtikleri diğer “en” seçilenlere canı gönülden katılıyorum. Kendimi de “on marifetin en ileri zekalı gerisi” seçiyorum ama….

  47. Avatar photo

    Yok artık, matrak olmak başka, o başka. Biz yazılarını da, yorumlarını da zevkle okuyor ve zeka ürünü ince esprilerine bayılıyoruz.

  48. Avatar photo

    kriizantem seni seviyorum milyon kere hemde :)))) kendimi “yılın en iyi çıkış yapan üye”sine tekrar tekrar aday gösteriyorum :))) Figen abla biraz geri dur bakimmm :)))))

  49. Avatar photo

    kıskanç birdi ,iki oldu.kadın rahat rahat tadını çıkaramadı bile ödülünün.figen sahip ol ödülüne….. yoksa diğer ödüle düşersin= güneşe doğru ile beraber maldivlerde güzel,keyifli bir yılbaşı tatili… sen ve o..:)) iyi tatiller:))işte size en kalınından bir espiri…

  50. Avatar photo

    Ben buraya yorum yapmıştım, göndere basmadım mı nedir..Bir daha yazayım. Acemihobicim sesiberin dediklerine tamamen katılıyorum. Espirilerin ince zekanı gösteriyor kesinlikle…Güneşedoğru sen beni seviyosan, bende seni seviyorum, herşey karşılıklı dimi ama:)))

  51. Avatar photo

    AAAY ben gunesedogruyla hiç bi yere gitmeeemmm…olmas…ya o olsun ya ben :))hatta gunesedogru şey olsun..2009’un en çokk herkesin kalbini kıran üyesi…(ben de başta çok çok kırılmıştım ama artık aldırmıyorum:)))

  52. Avatar photo

    nostalji mi seviyoruz yoksa?ben eskiden radyocuydum..nostaljik programlar yapıyor ve hep eskilerden,60’lardan,70’lerden çalıyordum…hey gidi günler :((

  53. Avatar photo

    hı hı…yerel radyo ve tvlerde nostalji programları yapardım..müzik arşivim hala duruyor…çok muhteşem bir fransızca nostalji arşivim de var…ayrıca sanat müziği aşivi,70 lerin pop şarkıları filan…senelerin birikimi…eski,klasikleşmiş,unutulmayanlardan ihtiyacınız olursa seslenin,gönderirim sizlere….gunesedogru bak sana ne göstericem…hazır mısın?şunu izle…ama izlerken sesi aç lütfen…hatta istersen izleme ama müziği dinle :)))şu müzik şahane yaa :)http://www.trtube.com/izle.php?v=uojoybnlfk

  54. Avatar photo

    aaaa ben facebooka çalışıyordum, burası orayı geçmiş, orada perhapsı paylaşmıştım kriiiz.bu da benden olsun, Ankara’ya gittim ben dinlerken, 16 yıl öncesine hem de…

  55. Avatar photo

    ay bunlar birbirlerine adres verirlermiş de..müzik dinlerlermiş de..ay ben nerelere gideyim….ben bunları yerim ayol..ikisini de yerim.. önce hangisini yesem ki?

  56. YORUMLARI TEK TEK OKUDUM ÇOK GÜZEL HANİ BİR SÖZ KIIRİZANTEM BENİ KAVGACIYA ÇIKARDIN EVET GÜLÜP GEÇİYORUM AMA BİR İKİ KİŞİYE BİRŞEY DEDİM HMEN KAVGACIMI OLDUK YÜZ KİŞİYE GÜZEL ŞEY YAZDIM ÜÇ YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRÜR DERLER BİZİM ORALARDA BEN ÜÇ DOĞRU BİR YALIŞ YAPTIM BU HAKSIZLIK İTİRAZ EDİYORUM YENİDEN GÖZDEN GEÇŞMENİ İSTİYORUM BANA GELİNCE GÜL GEÇ OLMUYOR SİZDE GÜLÜP GEÇSEYDİNİZ BEN BUNU HAK ETMİYORUM ÇOK ÜZÜLDÜM

  57. Avatar photo

    SONGÜL OLDU MU ŞİMDİ, BİZ SADECE sana değil hep birbirimize takılıyoruz, alınacak birşey yok. O zaman kimse sana birşey yazmaz ki, o zaman da eğlenemezsin. Bak saatoniki acemihobiciye altın bidon verdi, o da uslu uslu kabul etti:)) Güneşedoğru desen öyle :)) Hepimiz gülüp geçtiğimiz için iş tartışmaya gitmiyor, sen de öyle yap.

  58. BENDE KENDİME GÖRE ENLERİ YAZAYIM AFINIZASIĞINARAK EN YAPICI FİGEN ABLA. EN ŞAKACI SAAT ONİKİ.EN TATLI SERT EMPİR.EN BECERİKLİ SESİBER.EN HOŞ GÖRÜLÜ BANUCA.EN SENPATİK POLYANA.EN TAKİPÇİ KİİRİZANTEM.EN KALP KIRAN GÜNEŞ DOĞU .EN ARKADAŞ CANLISI YAMALI BOHÇA BEN KİŞLİK YONDEN YAZDIM DAHAÇOKSİLERDE GÜLÜP GEÇİN OLDUMU

  59. Avatar photo

    Songül kavgacı demedim iyi oku asabi dedim, hemde tamamen gırgırna yazılmıştı o yorum. Bak sesibere kıskanç, saat12ye kendini beğenmiş dedim kızdılar mı? Neyse madem alındın, yorumumu değiştiriyorum. Özür dilerim, bir daha seninle ilgili birşey yazmam.

  60. Avatar photo

    acemihobici diyor ki;ama ben çok sevindim altın bidona, salak mıyım acaba???

    Buna da kahkahlarla güldüm acemim alemsin valla yaaa:)))

  61. Avatar photo

    aaa lütfen ama 12 o 2007′ ye ait. geçmişimi yüzüme vurma, hem büyük patron ve patroniçe bile tutmuş, e sen bile tutmuşsun. o zamanki zamana göre sanat eseri kıvamında şişşşşt (parmağıyla meşhur hemşire fotoları gibi sus işareti yapan smiley)

  62. Avatar photo

    gunesedogru diyor ki;ay figenn ilahii : e posta diye bişi var dur ben sana adres veriyim :)))

    oy oy oy :))))bir dostluk mu başlıyor ne?benim adres decikcikcik10@hotmail.comama ben pek msn açmam kızlar…online göremezseniz yanlış anlamayın…msn çok zamanımı çalıyor diye,sadece maillere bakıp kapatıyorum…msn açmam ama mailleşebiliriz :)))

  63. Avatar photo

    :)))çok güzel olmuş bu yazı ve yorumlar elinize sağlık:)okuyana kadar biraz gözlerim acıdı ama ara vermişken iyi geldi:)ben de liste yapmak isterdim ama hem çok takip edemediğim için hem de zamanım kısıtlı olduğu için yapamadım:)2010 için bir liste hazırlarım artık:)hepinize kolay gelsin bol ilhamlı bol yaratımlı bir yıl diliyorum herkese,ve mutlu ve sağlıklı ve … kısaca dilediğiniz herşey olsun yeni yılda:)

  64. Avatar photo

    selam arkadaşlar,Bu yazı gerçekten çok güzel olmuş,düşünen akıl eden ve yorumlar yapan herkesin yüreğine sağlık.Bu arada tüm 10 marifetçilerin yeni yılını kutluyorum,bu yıl çokkkk farklı olsun,herkes istediklerine kavuşsun,en önemlisi de çok sağlıklı bir yıl geçirin inşallah.Ben yoğunluktan dolayı uzun bir süredir yorum yapamıyorum ama siteyi takip etmiyorum anlamına gelmiyor bu.Gerçekten bu site sayesinde çok şey öğrendim,2 elim kanda olsa bir ara bulup bakıyorum neler yapılmış,ne yenilikler var.SONUÇ OLARAK BURADAKİ HANIMLARIN HEPSİ BENCE TAMMMMM 10 MARİFET.TÜRKİYENİN ÇEŞİTLİ YERLERİNDEN BİRŞEYLER PAYLAŞIYORUZ,DURUMUMUZ KONUMUMUZ NE OLURSA OLSUN,BİRLİKTE ÜRETİYOR VE BURADA BİRLEŞİYORUZ.HERKESİ CANI GÖNÜLDEN YAPTIKLARI,VERDİKLERİ FİKİRLER,YAZDIKLARI YORUMLAR İÇİN TEBRİK EDİYORUM.HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM!!!!!İYİ Kİ VARSINIZ!!!!

  65. Avatar photo

    tuanaderin sen hiç konuşma baktın kız elden gidiyo..kaçtın di mi… korktun valla:))alırız biz o gelini hiç kaçarı yok:))çocuk obua elinde ogün bugündür koşuyo..bu komserim,saat onikim,beren saatim nerde ya.. kendi yazımmış gibi ohhhh.. gelip kovmasın beni… geleni gideni uğurluyorum…. :))) ben kaçayım di mi

  66. aa sende alındıkmı şaka dedikya kısacası tuana derine katılıyorum hepinizi çok seviyorum iyiki varsınız

  67. Avatar photo

    gözlerim acıdı yorumları okumaktan. bir taraftanda gülmekten yanaklarım ağrıyor.:)))çok çok güzelsiniz hepiniz.öncelikle herkese çok güzel geçecek sağlık,huzur ve bereketdolu bir yıl diliyorum.tüm sevdiklerinizle diz dize:)))yukarıda belirtilen tüm EN’lere katılıyorum. okurken şu daolmalıydı bu da olmalıydı diye kendimce mırıldanırken bir altyorumda onları da okumak sevindirdi beni…BİRDE ÇİLEKCİMMMM seni yine burada bulmak beni çok mutlu etti. o güzel yanaklarından öpüyorum…hemen simit sarayı geldi aklıma :)))))) derslerini aksatmadan arada uğra yine olur mu :))en tembel, en sulu göz, en anılara takılmış………….ne bileyim işte en alıngan …bir şey de bana uymaz mı ben de bir altın olmasada bronz bidon alamam mı ???

  68. Avatar photo

    acemim buraya şarkı ekleyemedim yazmışsın yaaa, bende böyle hareketli smiley ekleyemiyorum, nasıl yapıyosunki şekerim, bir öğretsen?

  69. Avatar photo

    herkes hazırlansın tuanayı istemeye gidiyoruz.ama şubat kahvesine haber vereni keserim:) işi zor bağlamışım zaten..

  70. Avatar photo

    Saat12de bu yazıdan kazandığı parayla, paşadedesinden kalma konağın yanına bir konak daha yaptırır artık. Onuda 10marifetcilere misafir konağı olarak boş bırakır belkim:))

  71. Avatar photo

    canım ümran dayım emel yengem, şimdi şöyle oluyo;beğendiğin bir resmi farklı kaydediyon bi yere, sonra da imaj ekleye girip bilgisayarından yüklüyon, o kadar :))

  72. Avatar photo

    tabiii konakta düğün iyi olur.Dünürrr uyarmadı deme benim kızı alan bin pişman olur ona göre,benim canımı okuyor,artık damada neler yapar kimbilir?Neyse ben kıza tembih edeyim bari de siz gelince uslu dursun.(yoksa evde kalacak):))))

  73. Avatar photo

    tuana sana da konakda bi oda ayırdım.firdevsin ki gibi girince solda.yalnız şu kırkı bi atlatalım.sonra komserimin konağına herkesi davet ediyorum. arka bahçede çalar oynarız.oh oh yandan yandan.. Hey güllüüüüü hele hele güllüKız güllüüü hele hele güllü….

  74. Avatar photo

    Hey allahım yaaaaaaaaaaaaa güneşedoğru sen sadece iş üretme konusunda çıkış yapmadın, espri yapmak ve daha ılımlı mesajlar yazma konusundada çıkış yaptın. Eyleminide destekliyorummmm:))

  75. Avatar photo

    ılımlılığınız geçtiği zaman bizim de size olan sempatimiz geçiyor ama..bence hiç geçemesin..hep böyle olalım..ne güzel..sevecen sevecen..

  76. Avatar photo

    Valla ben bu sefer katılamıycam acemim, napsada seviyorum ben bu güneşedoğruyu, belki hiç kötü eleştirisini almadığım içindir, hele yapılan kötü şeylere dan dan yazıyorya çok gülüyorum:)) İnsanın kendini geliştirmesi için biraz da kötü eleştiri şart diye düşünüyorum.

  77. Avatar photo

    ama olmamış,çöpe at bunu…da denmez be can…çöpe atmalık bir iş burada onaydan geçmez..o yüzden o kadar da abartmamak lazım..bunu bilir bunu derim kızlar..

  78. Avatar photo

    aa aşkolsun valla; yorumlarda direkt olarak yayınlanan el işinin bende yaratığı etkiyi lafı eğip bükmeden yazıyorum … bu olumluda olsa böyle, olumsuzda olsa böyle, üyelerin kişiliği ile ilgili bir durum değil ki… sizlere olan sevgim saygım asla yadsınamaz bu herkes için geçerli emin olun.

  79. Avatar photo

    Enleri seçmeye devam edecektim ben ama muhabbet almış başını başka taraflara gitmiş:))güneşedoğru senin bu ılıman havanı, seçim önce melek olan politikacılara benzetiyorum:)) En iyi çıkış yapan seçelim diye mi bu pozitif yorumlar:)))Vallahi bu sefer de ben kaşındım. Bu ılımanlık bitince topun ağzında ilk ben varım gibime geliyor:))) Krii yardım edersin o zaman:))

  80. Avatar photo

    Bizimgibilerim farkında değilmisin, bu ılımanlık ahşap boyama kursuna gitmesiyle başladı:))Ordaki kursiyerlere olmamış bunu çöpe atın diyordur, ee orda tüm enerjiyi boşaltınca buraya yazmaya gerek duymuyordur:)))Yardıma her zaman hazırım şekerim:D

  81. Avatar photo

    kriiciğim, senin bana katılmamanın üzerine ben de sana katılmadığımı yazacaktım ama figenciğim benden önce yazmış ben de ona katıldım bu sefer de. elbette eleştiri yapıcaz, güneşedoğruma bizim her yaptığımızı beğen demiyoruz ki, kimse kimsenin her yaptığını beğenmiyordur zaten, beğenmediğine “iğrenç” yazma da “ben burasını beğenmedim” yaz diyoruz.ayrıca ilk ben farkettim ondaki olumlu değişikliği, hatta sana bir haller oldu nazar değmesin diye de yazdım, sonra ahşap kursunu ve ürettiklerini paylaştı bizimle. çok da beğendik, ellerine sağlık.biz burada paylaşalım, gülelim, eğlenelim diye beraberiz, kimsenin birbirine garezi yok eminim. ve hepinizi çok seviyorum ben….ben güneşedoğruyu 2009un en şaşırtıcısı seçiyorum.

  82. Avatar photo

    kriiciğim, senin bana katılmamanın üzerine ben de sana katılmadığımı yazacaktım ama figenciğim benden önce yazmış ben de ona katıldım

    o buna sen ona katıla katıla tek üye haline geleceksiniz az kaldı.Birde yorumlara katılarak gülenler ne olacak bu konunun altındaki yorumlar saat12 kardeşim.muhabbet iyide saat12 enlere bi hediye isterük kazan kaldırmadan ben sen bişey düşün artık.enleri yazın kızlar biraz daha katılım olsunda kim nerde en çok oyu almış saat12 bi liste geçsem diyorum.

  83. Avatar photo

    Kaç kere link vere vere enlerimi yazayım dedim atıldım siteden.167. yorumda pes etmiş vaziyetteyim.Zaten biçok arkadaşın adaylarıyla örtüşüyor benimkilerde:))

  84. Avatar photo

    işte tek üye olunmasın diye kendimi attım ortaya kimse oralı olmadı:((((( katılmak yokkk itiraz , o da yokkk :(((((gideyim mi bu köydennnnn (dikkat çekmek isteyen şımarık çocuk :))) )

  85. Avatar photo

    eveet .. bakıyorum sayın kriizantem en çok siz konuşmuşsunuz. sizin de bir bidonunuz ortaya çıkmış. :D gunesedogru, hafif.org un tedrisatından geçtiğinden midir nedir sağa sola olmadık yorumlar atmış..ben çok tehlikelki buluyorum bu değişimi. herkesn gardını alsın. avatarı da maskın ardına gislenen kişi olarak değiştirmiş kiiii eyvahlar olsun kaççııın diyorum. ödülü en bidon esere vermeye karar verdim. evet ennn bidon esere bir hediye vericiim.

  86. Avatar photo

    Valla 2009 u pek takip edemedim ama 2010 en iyi geri dönüşüm adayım direk güneşedoğru benim sizi bilmem. Ahşap boyama kursları, değiştirilmiş avatar, yorumlarda değişim :D Bilemiycem artık :D

  87. Avatar photo

    Sayın editör s12 ben o bidonu özellikle yaptım, kendime nazar değmesin diyeeee. Eeeee insnaın her yaptığı iş mükemmel, harika, muhteşem ötesi çalışmalar olunca, özellikle kötüsünü yaptık bir tane:)))) Böylede mütevaziyim işte…Devincem bende seni 2009un en geriden gelen takipçisi ilan ediyorum gerçekten, nerdesin kızım sen, ayda bir yorum yapar oldun…

  88. Avatar photo

    vayyy polsera sağol canım eksik olma her ne kadar geri dönüşüm yapmasamda en iyi ben çıkış yaptım he he he :)))saat12 lütfen kışkırtrma arkadaşları :)))))

  89. Avatar photo

    aha.. pollyanna delirdi :) ankara’daki arkadaşlardan yardım edebileceklerin acilen duruma müdahele etmeleri önemle rica olunur. hey güllüüü hele hele………….

  90. Avatar photo

    sayın krii bunca yıllık birikim aşşada: bununla oyuncak konak bile alınmaz. ama bir pazar brançı yapılır pekala buyrun rapor:

  91. Avatar photo

    FAKİR FAKİR FASFAKİR FAKİR SAAT12 KONAKTA YAŞIYORUM DİYOR AMA KONAĞIN MÜŞTEMELATINDA GALİBA BU YAŞAM

  92. Avatar photo

    Yazıkkkkk kıyamam sana s12, ama zaten burdan aldığının ne önemi var, konaklarda oturup sebestianlara hizmet ettiriyorsun.Yoksa kondorun dediği gibi konağın müştemilatındamı oturuyorusun:)) Bir 40 yıl sonra marifetten kazandıklarımla belki bende bir sebastian tutarım:)) Bak çok fakirsen çekinmeden söyle ben gelip gidip tıklarım bu yazıya…

  93. Avatar photo

    İlahi hanımlar sayenizde yine çok güldüm, Allahta sizi güldürsün emi:)))))) Ayrıca songül en arkadaş canlısı olarak beni seçmişsin. Teşekkürler:)))))))))

  94. Avatar photo

    Bak çok fakirsen çekinmeden söyle ben gelip gidip tıklarım bu yazıya…

    Yazmış işte tatlışım görmedinmi?

    destek olun şu fakire

  95. Avatar photo

    Saatoniki, atladığım iki çalışmayı görmemi sağladın çok çok teşekkürler arkadaşım. İyi ki yazdın bu yazıyı. Çok sevindim. Çünkü gördüğüm iki çalışmaya da hayran kaldım. Diğerlerine zaten hayrandım. Onları da oldukça isabetli seçmiş olduğunu düşündüm. ….

  96. Avatar photo

    Aaa ben bu yazıyı nasıl gözden kaçırmışım ? Yorumları da oku oku bitiremedim valla :) Ben de sadece özlenen adaylara Neduk ablayı ve sevgili fraiseciğimi yazacaktım ki, bir baktım bizim kaçak ortaya çıkmış. Çileğim, fıstığım benim şimdi bloguna da gidip bakacağım. Çok özlemiştim seni, tatlı yanaklarından öpüyorum canım :))

  97. Avatar photo

    Cee eeeeee…Kulaklarım çınla çınla..1 aydır izini sürüyorum çınlamaların meğersem sayın s12 gong’u kurmuş,sesiberim de patlatmış tokmağı..Önceliklen çok büyük ihtimalle ben sizi daha çok özledim…KONDOR’cummmm, SEFA’cımmmmm, çok değerli,muhterem ulu manitu sayın SAATONİKİ (osssss efenim..saygılar…….),SAKA’cım, SESİ’mmmmmmm….Geçeni sakagunla konuşurken buraları sordum,anlattı biraz…Neden ayrı kaldım bu kadar;hakkaten akşamları bana çok az zaman kalıyor işten geldikten sonra ve iğrenç kağnı hızında bir pc’m var uyuz oluyorum…Bütün malzemelerim de duruyor mahsun mahsun öyle,yapamıyorum bişey:((Ama burayı ve sizleri çoookkkk seviyorumm..***************comingsoon********************

  98. Avatar photo

    ben bunu kaçırdığıma inanamıyorum yani düşünün ki ne kadar yoğunum…. :(ayrıca harikasınız hepiniz seviyorum sizi, hepinizi, cümlenizi… bi ara umarım bende bi liste çıkartırım… ama söz vermiyim önce bi 1,5 senedir düzenlemeye uğraştığımız kongrenin bitmesi lazım… 5 şubatta özgürlüğümü ilan edeceğim :) ama en özlenen hakkında çoğunuza katılarak nedret abla diyorum :)

Bir yanıt yazın

Avatar photo

Huzur, mutluluğun ağaçlara söylettiği hoş bir şarkıdır

İğne oyası ve boncuk işlemeli kese yapımı

| | 0 Yorum

Bu yılbaşı için farklı bir şey yapmak istedim. Keseleri çok seviyorum bu yüzden yılbaşı kesesi yapmaya karar verdim. Ama nasıl süsleyeceğimi bulamazken pul ve boncuklardan bir şeyler yapabilirim dedim. Sevdiklerime...

Nakış malzemeleri nereden alınır?

| | 0 Yorum

Nakış malzemeleri nereden alınır? Eğer el işlemesi, nakış, kanaviçe, Brezilya nakışı, ince tığ işi gibi ince marifetlere sahipseniz ya da olmak istiyorsanız, o zaman nakış malzemeleri gerekiyor size. Peki bu...

Dantel kitap ayracı yapımı

| | 1 Yorum

Yeni yılda bir süre hediye almamız gerekir günler öncesinden kimlere ne hediye alacağımızı düşünürüz. İşte size bir hediye alternatifi, tek başına ve ya bir kitapla birlikte verebileceğiz dantel kitap ayracı....

Video: Düz nakış işleme nasıl yapılır?

| | 0 Yorum

Sevgili Melda Hanım, yapımı pratik ama harika sonuç veren bir düz nakış uygulaması gösterdi bize bu videomuzda. Çok güzel bir pano çıkıyor ortaya, bakın bir. Size de işleme isteği gelecek, eminiz.  ...