Bir tepsi dolusu teşekkür – anlatımlı tepsi süsleme

-

tepsi süsleme anlatımlı

Herkese merhabalar…

Bundan bir önceki yazımda “sıradan bir mdf tepsiyi kocaman bir gülümsemeye nasıl dönüştürebiliriz” konulu bir çalışma yapmıştık ;) Deneyenler oldu mu , olduysa nasıl bir sonuç aldılar bilemiyorum. Bugün aynı konuya devam etmek istiyorum, umarım önce sizin sonra da bu tepsiyi hediye ettiğiniz kişinin yüzünde aynı kocaman gülümsemeden oluşturmak mümkün olur.

Bu tepsi anneler günü için hazırlanmış bir projeydi ama bu sitenin marifetli hanımlarının bu projeyi babaları veya sevdikleri bir aile büyüğü için uyarlayabileceklerini düşünüyorum. TEŞEKKÜRLER ANNECİĞİM… Benim için yaptığın her şey için, bana inanıp güvendiğin, beni desteklediğin, hep yanımda olduğun, hiç bitmeyen sabrın, sevgin ve özverin içinbinlerce teşekkürler… Sen harika bir annesin ve ben seni çok seviyorum…
  • Tepsi kısmı klasik ahşap boyama + eskitme + parmak yaldız teknikleriyle boyandı, hazırlandı. Sanırım bu kısmı anlatmaya gerek yok.
  • Tepsinin içinde gördüğünüz gibi sanki kenarı dantelli bir örtü var. Bunu sağlamak için önce beyaz akrilik boyayla bir dikdörtgen boyuyoruz. Kenardaki dantel görüntüsü için de boyutlu boya kullanıyoruz.
  • Eğer boyutlu boyanız yoksa akrilik boyanızı bir plastik tüpe, örneğin saç boyalarının yanında gelen plastik tüpler gibi bir tüpe doldurun. Bize dantel görüntüsü vermek için, hazırladığımız bu konturun ucunun ince olması lazım. İşte bunun için öğrencilerin kullandığı 0,9 kalemlerden birini alıyoruz ve ucundaki vidalı parçayı çıkartıp bizim plastik şişenin ucuna takıyoruz. Bir de bantlayıp sağlamlaştırdık mı, oldu size en ince dantelleri bile çizebileceğimiz güzel bir kontur. Tabii boyanın içindeki pütürüklerin konturumuzu tıkayabilmesi ihtimaline karşı yanımızda bir toplu iğne bulundurmayı da unutmuyoruz.
  • Modeldeki desenlerden de görebilirsiniz, ince ince çizgileri, noktaları yan yana dizdiğinizde zaten uzaktan bakana bir dantel hissi veriyor. Siz yine de elinizi alıştırmak için çok değerli olmayan bir başka objede denemeler yapabilirsiniz. Örneğin eski toprak saksılarınızı temizleyip, üzerine bu dantellerden çizip vernikleyerek yenileyebilirsiniz. Ayrıca aynı konturu akrilik boyaya tekstil medyumu karıştırarak kumaş boyası olarak hazırlayabilirsiniz. Ve sonra artık penye, kot pantolon, kumaş çanta, yastık, nevresim -evde elinize ne gelirse – üzerine desenler çizebilir, yazılar yazabilir, kendi tasarımlarınızı oluşturabilirsiniz.
  • Neyse uzatmayalım ve konumuza dönelim. Dantel örtümüzü hazırladıktan sonra üzerine teşekkür yazımızı yazıyoruz. Bu yazıyı bilgisayarda hazırlayıp çıktı alarak doğrudan tepsiye dekupaj şeklinde de yapıştırabiliriz. Eğer elde yazmak istersek bütün vernik işleri bittikten sonra asetat kalemi gibi sabit kalemlerle de de yazabiliriz.
  • Seramik çiçeklerimizi ve kelebekleri dilediğimiz herhangi bir boyayla boyuyoruz. Ben bildiğimiz sulu boyayla boyadım, guaj, yağlıboya veya akrilik de olabilir.
  • Çiçekleri tek tek boyadıktan sonra gözümüze hoş gelen bir tanzim oluşturup tepsiye beyaz tutkalla yapıştırıyoruz.
  • Son olarak tepsimizi vernikliyoruz ve asmak için arkasına bir askı hazırlıyoruz.
Benden bu kadar…
En içten sevgilerimle.

9 yorum gelmiş

  1. Avatar photo

    Merhabalar,Yine muhteşem bir çalışma.Ama en çok hoşuma giden de verdiğin bilgiler. İnce uç arıyordum bende cam üzerine boyutlu boya ile çalışmak üzere. Ama hiç kalem ucu kullanabileceğimi düşünmemiştim.Teşekkür ederim verdiğin fikir için.

  2. Avatar photo

    Ellerinize sağlık. Yine çok güzel anlatmışsınız. Hele saç boyama şişesini kullanma fikriniz müthiş. Teşekkürler.

Bir yanıt yazın