Düz örgü basit püsküllü bere yapımı

duz-orgu-puskullu-bere-yapimi
Bu beyaz örgü şapka bere hem yapımı kolay, hem de püsküller ve bağlama kısımları ile şık ve sevimli bir model. Gelelim nasıl yapılır kısmına…
Bere yapımına 90 ilmek başladım. 6 sıra iki ters iki düz lastik yaptım. Ardından düz örgü modeline geçtim. 1 el basımı + 3 parmak düz örgüme devam ettim ve tek seferde kesme işlemi yaparak şapkamı bitirdim.
Berenin iki ucunu birleştirdim, ters kısmından diktim. Bu iki ucu birleştirip dikmenin yanı sıra berenin baş kısmını da düz bir şekilde iki ucu birleştirip diktim. Dikiş kısmı berenin arka kısmına denk geldi.
Berenin sağ ve sol tarafının kulak kısmına gelecek şekilde 10 sıra ilmek çektim. İki sıra düz ördüm ve 3. sırada kesme işlemine geçtim. 10 ilmeğin sağ ve sol kısımlarından her sırada bir kere kesme işlemi uyguladım. Yani her sırada iki ilmek kesmiş oldum. Taa ki şişimde 4 ilmek kalana kadar. Şişimde 4 ilmek kalınca haraşo örgüye devam ettim ve yaklaşık 2 karış uzunlukta bu şekilde ördüm.
Berenin tepe kısımlarındaki püskülleri ise elime 50 kat ip dolayarak püskül yaptım, sağ ve sol baş kısmına bu püskülleri diktim.

Sizleri bloguma da beklerim


Exit mobile version