Elbiseden çanta yapımı – diy fikirleri

eski-kiyafetleri-degerlendirme-diy-elbiseden-canta-yapimi-1
Kızımın kıyafetlerini ayırırken biraz solgun bir elbiseyle karşılaştım. Birden aklımdan fikirler uçuşmaya başladı. Bütün işimi bir kenara bırakıp bu elbiseyle uğraşmaya başladım.


İşte çantamızın yapım aşamaları. Önce elbisemizin çanta olmasına karar verdiğimiz kısmını ve askılarını kesiyoruz.


Kestiğim askı parçalarının ucuna demir halkaları diktim. Ben halkaları daha önce eskidiği için attığım bir çantadan almıştım. Elbisemizi ters çevirip alt köşelerine bu halkalı parçaları koyuyoruz ve dikiyoruz. Elbiseyi geri çevirdiğimizde bu parçalar askılarımızın alt kısmını oluşturacak. Başka bir kumaştan eni 8 cm boyu 60 cm iki şerit kesiyoruz. Benim elbisemin eteği uygun olmadığı için farklı kumaştan kestim. Yeterli olursa elbisenin eteğinden de yapılabilir.


Bu şeritleri 3 cm eninde olacak şekilde katlayıp dikiyoruz. Bunları çantamızın sırt kısmına resimdeki gibi yerleştirip dikiyoruz. Askıların ucuna yine eski çantalardan aldığımız ayar aparatlarını takıp, dikiyoruz. Takarken başka bir çantaya bakarak yaparsak işimiz kolaylaşır.


Çantamız kullanıma hazır. Ama önüne kızımızın isteğine göre bir süs yaparsak daha güzel olur değil mi? Benim kızım Niloya istedi.

Daha fazlası için buraya ve buraya bakabilirsiniz.


Exit mobile version