Eski bebek arabası yenileme önerileri

Eski bebek arabası yenileme konusu yeni bebeği olacak ebeveynlerin gündeminde yer alıyor. Malum, bebek arabaları oldukça pahalı. Daha önceden kullanılmış bir bebek arabasını eğer çok perişan olmadıysa biraz yenileyip temizleyerek yeni bebek için kullanmak en iyisi, en mantıklısı. Hal böyle olunca, marifetli üyemiz byantigone tarafından yapılan bu güzel puset yenileme çalışmasını devreye sokmak istedik. Siz de bir görün, ne kadar keyifli bir yenileme olmuş.  

Eski bebek arabası yenileme çalışması

Öncelikle dayanıklı, keyifli bir kumaş edinmek gerekiyor. Arkadaşımız IKEA’nın döşemelik kumaşları arasından bir seçim yapmış. Arabanın kendi deseni de neşeliymiş ama yeni hali tabii ki daha temiz ve daha keyifli olmuş, bir de sahibinin sıkılmış olması tabii önemli bir etken. 

Pusetin minderini çıkartıp, yeni kumaşa minderin kalıbını almış. Kumaşı ters tarafından iki kat olarak koydum. İki kumaşın arasına kapitone elyaf geçirip dikmiş ve iliklerini açmış. Dikişleri de ilikleri de elyafı geçirdikten sonra yapmış. Böylelikle elyaf kumaşın içinde daha sağlam durmuş. 3 kat kapitone elyaf hala ince geldiği için bol miktarda ek elyaf doldurmuş. Böylece daha rahat bir minder olmuş.  

Yenilenen puset minderi ne kadar pofuduk, bu yukarıdaki fotoğrafta iyice görünüyor.

Minder kılıfı değişimi tamamlandıktan sonra, küçük detaylar da ilgi bekler hale gelmiş tabii ki. Arkadaşımız da dikkatlice pusetin güneşlik kısmındaki ince uzun parçayı çıkarmış, o ayrıntıyı da atlamamış. Fermuarı daha sonra yerine elde dikmiş.

Pusetin markasında yer alan minik kalbi bile tekstil kalemi ile bebek arabasının yeni renklerine göre boyamış.

Eski bebek arabası yenilenince pusetin son hali yukarıdaki resimdeki gibi olmuş. Dış kısımlardaki kumaş fazla yıpranmadığı için onları komple değiştirmek yerine mindere odaklanmak yetmiş gördüğünüz gibi. Örneğin ihtiyaç halinde siperlik de sökülebilir ve aynı kumaştan dikilebilir, en azından üstüne ekleme yapılabilir, alttaki file kısım tekrar dikilebilir. Bu tarz daha detaylı bir yenileme çalışmasına da buraya yer vermiştik, ilginizi çekerse:
Eski bebek aranası yenileme aşamaları
Vu güzel puset yenileme çalışmasını yapan byantigone, birbirinden başarılı dikiş çalışmalarını Instagram hesabında ve blogunda sergiliyor. Onlara da göz atın:
byantigone Instagram hesabı
byantigone blog
Kolay gelsin!
 

Exit mobile version