Eski pijamadan çocuk sweatshirt’ü yapımı


Eski pijamadan çocuk sweatshirt’ü yapımı anlattım bu defa da. Kullanmadığım bir pijama altından oğluma sweatshirt yaptım, sonuç da son derece içime sindi.
Oğlumum hali hazırda kullandığı bir sweatshirt modelini kalıp olarak kullandım kendime.
Dikiş makimen olmadığı için ben elde diktim, eğer sizin makineniz varsa çok daha hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz bu çalışmayı. Aşağıda çekmiş olduğum videoyu da izleyerek yazılı dikiş tarifi ile siz de kolaylıkla eski kıyafetleri değerlendirip, yeni modeller dikebilirsiniz.

Eski pijamadan çocuk sweatshirt’ü yapımı

Pijamanın bacak kısmından kol yapacağım. Bilek kısmında bulunan lastik, yeni dikeceğim sweatshirt’ün kol lastiği olsun istiyorum çünkü.
Pijamanın yan dikişleri üst üste gelecek şekilde katladım ve varolan sweatshirt’ün kolunu üstüne koyup kalıp aldım, dikiş payı da bırakarak kolu kestim. Diğer kolu da diğer bacak üzerinden kalıp alarak kestim.
Bedeni kesmeye geldi sıra.
Pijamanın ön ortasında dikiş olduğu için kalıp alıp keserken çok dikkatli olmak ve önceden mutlaka nasıl bir model yapacağımıza karar vermiş olmamız gerekiyor. Makas darbelerinden sonra geriye dönüş olmayacak malum

Ben pijamanın bel lastiğini yeni yapacağım sweatshirt’ün etek lastiği olarak kullanacağım. O yüzden kalıp olarak kullandığım sweatshirt’ü pijamanın tam ortasına yerleştirdim ve kestim. Aynı şekilde arka bedeni de kestim.
Bedeni kestikten sonra kol oyuntu kısımlarını makasla iyice düzelttim ve yaka kestim.

Şimdi sıra kesilen parçaların dikiş ile birleştirilmesine geldi.
Önce yan beden ve omuzları dikeceğiz. Kolları henüz dikmiyoruz.
Beden ve omuz kısımlarını diktikten sonra göreceksiniz ki sweatshirt’ün kabası bitti.
Sıra geldi kollara. Daha önceden kestiğimiz kolları ters çevirip içerden dikiyoruz öncelikle. Sonra da kolları beden kısmına birleştiriyoruz.

Orta dikişlerden kol altına iğne ile tutturdum. Uçların birbirine denk gelmesi en dikkat edilmesi gereken kısım. Beden ve kolları ters çevirdim kol ortası ve omuzları da iğne ile tutturdum. Sonra yine içerden dönerek kolları bedene diktim. Yaka kısmına geçmeden önce ütüledim ve son olarak da yakayı azıcık içeriye biye payı bırakır gibi kıvırarak diktim. Sonuç aşağıdaki gibi oldu

Eski pijamadan çocuk sweatshirt’ü yapımı gibi daha başka dikiş ve örgü videosu izlemek isterseniz youtube kanalıma abone olabilirsiniz : )


Exit mobile version