Eskileri değerlendirme – diy derlemeleri

Marifetli insan atmaz, değerlendirir, dönüştürür ne yapar eder yeniden kullanır diyoruz madem buyrun en güzel eskileri değerlendirme çalışmalarından birkaç derleme size.

İlk örneğimiz eski bir kot pantolonun bu şirin ev terliklerine dönüşmesini anlatıyor. Genelde otellerde verilen havlu terliklerin alt tabanı kot kumaşla kaplanmış, üzeri de kot pantolonun cep kısmından yapılmış terlik, ilham verici bir örnek. Nasıl yapılır?

İkinci örnek yine bir kot pantolon değerlendirme fikri. Kotların arka ceplerini keserek organizer yapmak pratik ve işlevsel bir fikir. Mantar pano keçe kumaş ile kaplanmış, cepler üzerine dikilmiş, kenarlar da örgü çiçeklerle süslenmiş. Siz kendi zevkinize göre bambaşka süslemeler de yapabilirsiniz tabii. Nasıl yapılır?

Eski kumaşlardan şapka yapmak tam bir kendin yap dikiş sever çalışması. Süsleme için de eski düğmeler, kurdeleler evde ne varsa kullabilir, onları da değerlendirebilirsiniz. Nasıl yapılır?

Eskimiş, yıpranmış, rengi solmuş kazakları atmayı elbette düşünmüyoruz değil mi? Kazakları sıcak su torbamıza kılıf şeklinde dikerek değerlendirebiliriz. Nasıl yapılır?

Eski bir tayt nasıl olmuş da bu harika atkıya dönüşmüş merak edenlere güzel haber, çok basit! Tayt, keçe, makas, iğne iplik ve azıcık elyaf yeterli. Nasıl yapılır?

Daha pek çok eskileri değerlendirme diy fikri şurada var, haberiniz olsun.


Exit mobile version