Keçe barış çiçeği yapımı

kece-cicek-nasil-yapilir-1
Önümüz Öğretmenler Günü malum. Siz de böyle bir el emeği hediye yapabilirsiniz diye düşündüm, ben anneme bayram hediyesi bir günde yapıp götürmüştüm çok sevindi. Siz de sevdiklerinize hediye olarak yapabilirsiniz diye düşünerek yapım aşamalarını paylaşmak istedim.


Bu da Nuray arkadaşımın kalın keçe ile denemiş hali.


Evde böyle bir saksım vardı, içine strafor parçasını sımsıkı yapıştırdım daha sonra sorun olmasın çiçek kendiliğinden çıkmasın diye sıcak silikon ile straforu saksının dibine sabitledim.


Nuray arkadaşımın eva ile denemiş hali, bence eva ile de çok hoş duruyor.


İlk olarak çöp şiş çubuklarını kullanıcağım keçeye yakın bir yeşile boyadım. Akrilik boya kullanırsanız daha verimli olur, ellerime boya bulaşmasın diye kendimce böyle bir yöntem buldum. Strafora önce çubukları batırıp sonra boyama işlemini gerçekleştirdim.


Boya kuruduktan sonra yapıştırıcı ve irmiğe ihtiyacımız var. Beyaz tutkal kullanırsanız daha verimli olur, benim kalmamıştı, herhangi başka bir tutkal kullandım.


Çubuğun uç kısmını önce tutkala iyice buluyoruz sonra irmik tabağının içine gömülecek şekilde sokup bekletiyoruz.


İrmikler bu şekilde tutkalın etrafına dolmuş olmalı, elinizle hafif form verebilirsiniz. Çiçeğimizin tohumunu böylelikle daha doğal yapmış oluyoruz.


Tohumların kurumasını bekledik.


Tabii ki oğlumsuz olmazdı, biz seviyoruz beraber çalışmayı.


Tohumlar kuruyunca akrilik boya olursa daha iyi olur, benim kalmamıştı suluboya kullandım. Tohunmları iyice irmiği kapatacak şekilde boyuyoruz.


Ben çiçekleri keserken kalıp kullanmadım, gelişi güzel yaprakları ve çiçek kısmını kesip sıcak silikon ile yapıştırdım. Saksının dibini kapatacak kadar yaprak kestim ve yapıştırdım, umarım seversiniz


Exit mobile version