Kumaş kedicik dikişi – kapı önü ağırlığı

-

kumas-kedi-kapi-tutucu-dikimi
Herkese merhaba. İnternet uçsuz bucaksız bir deniz. Yapmak isteyip de yapamayacağımız hiçbir şey yok sanırım. İnternette gezinirken kaydettiğim bir kediciği dikmeyi denedim. Dikerken de tüm aşamalarını kaydettim belki sizler de dikmek istersiniz, size de yardımcı olabilir diye :) Kapı önü ağırlığı olarak diktiğim bu kedicik, balkon kapıları için dekoratif bir süs aynı zamanda.
Sanırım bir yabancı siteden bulmuştum şablonları ama sitenin ismini kaydetmeyi unutmuşum, sahibinden özür dileyerek paylaşıyorum.
İşte kediciğimiz ve yapım aşamaları:

– Önce şablonumuzun A4 kağıt boyutunda çıktısını alıyoruz. Güzelce kesiyoruz tüm parçalarını ve kumaşımızın üzerine yerleştiriyoruz. Daha sonra kenarlarından çizmeye başlıyoruz. Ben ütüyle yok olan kalemlerden kullanıyorum, çok rahat oluyor. Ayrıca şablonun kaymaması için iğnelemenizi de tavsiye ederim çizerken.

kumas-kedi-kapi-tutucu-dikimi-1
Bu işlemden sonra çizmiş olduğumuz çizgilerden dikme işlemine başlıyoruz. Ben dikiş makinesinde diktim, dilerseniz elinizde de dikebilirsiniz. Resimde de gördüğünüz gibi çizdiğimiz çizgiler dikiş sırasında çok iyi referans oluyor.

kumas-kedi-kapi-tutucu-dikimi-2
Dikiş işlerimiz bittikten sonra çok önemli bir noktaya geliyoruz. Dikiş terimlerinde sanırım çıtlatma olarak geçen bu işlemi düzgün bir şekilde tüm parçalara uyguluyoruz. Özellikle kıvrım yerlerine düzgünce yapmamız gerekiyor. Eğer bu işlemi yapmazsak kumaşı çevirdiğimizde kıvrım noktalarında büzüşmeler oluşur ve kumaş o bölgelerde toplanır. Bu nedenle itina ile bu çıtlatma işlemini yapmamız gerekiyor. Ayrıca dikmiş olduğunuz yerleri kesmemeniz konusunda dikkat etmenizi öneririm, tecrübe ile sabit :)

kumas-kedi-kapi-tutucu-dikimi-3
Çıtlatmaları da itina ile yaptıktan sonra tüm parçaların düzünü çeviriyoruz ve güzel ütülüyoruz. İçlerini doldurabiliriz artık. Ben boncuk elyaf kullandım. Boncuk elyaf çocuk oyuncakları için daha uygun oluyor. İçindeki elyaflar çıkmıyor dışarıya. Tabii kum da konulabilir.
Ayrıca doldurma işlemi bittikten sonra kulaklarına ortadan dikişler yapıyoruz.

kumas-kedi-kapi-tutucu-dikimi-4
Şimdi sıra birleştirmeye geldi. Benim için bu projenin en zor kısmı burasıydı. Tüm parçaları elde dikerek birleştirdim. Önce kuyruk ile arka bacaklar parçasını birleştirdim.

kumas-kedi-kapi-tutucu-dikimi-5
Kuyruktan sonra iki bacak parçalarını birleştirdim. Ben birleştirme işleminde sanki bir dikdörtgen çiziyormuş gibi yaparak diktim, hem üstten hem yanlardan hem de alttan diktim. Bir dikdörtgen oluşturdum sanki. Bu şekilde diktiğimizde kedicik düzgün bir şekilde ayakta durabilir. Tek bir yerden dikersek tüm parçalar orada birleştiği için düzgün durmayabilir. Bu benim kendimce bulduğum bir taktik :) Dikişi iyi bilenler sanırım daha iyi çözümler bulabilir.

kumas-kedi-kapi-tutucu-dikimi-6

kumas-kedi-kapi-tutucu-dikimi-7

kumas-kedi-kapi-tutucu-dikimi-8
Son olarak da yüzünü birleştiriyoruz ve kediciğimizi süslemeye başlıyoruz:)

kumas-kedi-kapi-tutucu-dikimi-9
Göz detaylarını ve burnunu bir kağıda çizdim. Keçeden keserek silikon tabancası ile yapıştırdım. Bıyıklarını da saman ip gibi bir şeyden yaptım. Önce bıyıklarını yapıştırdım sonra üzerine burnu yapıştırdım. En son olarak da kurdelesini taktım ve şeker kediciğim hazır oldu :)
Umarım anlatabilmişimdir ve size yardımcı olabilmişimdir. Aşağıdaki resimlerde şablonları bulunuyor. A4 kağıda çıktı alarak kullanabilirsiniz. 2 adet bacak şablonu var. Ben daha yuvarlak olan bacağı arka kısıma kullandım. Herkese kucak dolusu sevgiler…

kumas-kedi-kapi-tutucu-dikimi-10

kumas-kedi-kapi-tutucu-dikimi-11

kumas-kedi-kapi-tutucu-dikimi-12

kumas-kedi-kapi-tutucu-dikimi-13

kumas-kedi-kapi-tutucu-dikimi-14

kumas-kedi-kapi-tutucu-dikimi-15
Bu resim de kediciğin orjinal resmi, benzetebilmiş miyim sizce?

5 yorum gelmiş

  1. Avatar photo

    Sevgili Shane, BALKANLI, hobim çok çok çok çok teşekkür ederimmmmm. Beğenmenize çok ama çok sevindim. Herkese kucak dolusu sevgiler,

Bir yanıt yazın

Avatar photo

Hobi keyiftir. Keyfinize bakın :)