Saksıdan kaşıklık yapımı – anlatımlı diy fikirleri


Saksıdan kaşıklık yapımı çok güzel bir eskileri değerlendirme örneği.

Saksıdan kaşıklık yapımı

Öncelikle bize gerekli malzemeler;
Saksı, jüt ip, tutkal yapıştırıcı, kumaş parçaları, tekstil boyası/kalemi ya da nakış ipi, fırça

** İlk başta saksımızı iyice bir temizliyoruz.

** Jüt ip ile saksıyı sarmak ikinci işlem.

** Güçlü bir yapıştırıcı kullanmak gerekiyor. Bu blog yazarı mobilya yapıştırıcısı kullanmış, o an elinde sadece o olduğu için. Bence sıcak silikon da iş görür.

** Çuval ip, kendir ipi, jüt ip ya da paket ipi gibi pek çok farklı isim olan ama hepimizin çok iyi bildiği craft dünyasının vazgeçilmezi jüt ip ile doluyoruz saksıyı.

** Yapıştırıcıyı sürdükten sonra çok fazla değiştirme şansınız olmadığı için çok dikkatli olmak lazım ipi dolarken, olabildiğince bitişik ve aralarda boşluk kalmayacak şekilde doluyoruz.

** Jüt ip ile dolama işi bittikten sonra saksının ortasına elindeki kumaşın boyutu kadar tutkal yapıştırarak, kumaşı da üzerine yapıştırmış. Artık kumaşları kullanabilir, zevkinize göre bir renk ve desende kare veya dikdörtgen bir kumaş parçası kullanabilirsiniz siz de.

** Kumaşın üzerine spoons (kaşıklar) yazılmış. Kumaş boyası ve ince uçlu bir fırça yardımı ile yazı yazılmış burada. Ama siz kumaş parçasını yapıştırmadan önce nakış ipleri ile dikerek ya da tekstil kalemleri kullanarak da istediğiniz kelimeyi yazabilirsiniz.

** Son olarak eski saksının yeni kaşıklığın ağız kısmına da bir kenar oluşturulmuş. Ortada kullanılan kumaştan ağız kısmı kadar bir ölçüde keserek yine tutkal ile yapıştırmış, içeri kıvırmış iç kısmı da yapıştırmış ve işini tamamlamış.

Çok basit ve yeterli bir anlatım olduğunu düşündüğüm için sizinle de paylaşmak istedim bu yenileme ya da eskileri değerlendirme diy fikrini. Sadece mutfak aksesuarı olarak değil, bahçe balkon ya da hobi odası için de benzer modeller yapabilir, ihtiyacınız doğrultusunda içine bambaşka şeyler de koyabilirsiniz.


Temizlik ilk aşama


Jüt ip tutkal ile saksıya dolanır


Dolama işlemi sonrası saksının orta yerine kumaş boyutu kadar yapıştırıcı sürülür


Kumaş yapıştırılır


Kumaş boyası ile istenilen kelime yazılır (tekstil kalemi ya da nakış ipleri ile de yazmak mümkün elbette)


Saksı ağzı için kenarı da kumaş kaplanır, yapıştırarak yine.


Ve işte sevimli mi sevimli kaşıklık bitti bile!

Bu çalışmanın sahibinin blog adresi şöyle; https://limoncellodituscany.wordpress.com/2010/05/26/tip-of-the-day-11/


Exit mobile version