Yağmur botlarından saksı yapımı


Yağmur botlarından saksı yapımı. Çocukların eskimiş yağmur botlarını nasıl değerlendirsem acaba diye düşünüyorsanız yapımı kolay, görünümü çok tatlı bir diy geri dönüşüm projesi önerimiz var. Üstelik çocuklarla beraber de yapılabilecek eğlenceli bir çocuk etkinliği.

Gerekli malzemeler;
Yağmur botları
Sprey boya
Toprak
Çiçek
Çakıl taşları
Botları delebilmek için ucu keskin bir alet

Yağmur botlarından saksı yapımı

Öncelikle botların altını ucu keskin bir aletle deliyoruz. Bu projeyi eğer çocuklarla beraber yapacaksanız aslında bir yetişkin olarak el atmanız gereken tek kısım burası. Delici bir alet ya da bıçakla botların altını delmek gerekiyor ki çiçekleri suladığınızda su aşağıdan akıp gidebilsin.


İkinci aşama yağmur botlarını boyama. Eğer elinizdeki botların görünümünden memnunsanız tabii ki boyamanıza gerek yok. Fakat bahçe ya da balkon dekorasyonunuza uygun bir renk hayaliniz varsa botları sprey boya ile boyamanız gerekmekte. Bir kat yeterli olmazsa ilk kat kuruduktan sonra 2. katı da boyamanız ve sonra iyice kurumasını beklemeniz gerekiyor.


Delme ve boyama işlemlerinden sonra aslında neredeyse bot saksımız hazır. Botların tabanına biraz çakıl taşı koymanız öneriliyor, ağırlık yapması açısından.
Sonra üstüne torak ve çiçeği ekliyoruz, biraz suluyoruz ve karşınızda ta-taaam yağmur botlarından saksınız hazır bile.

Kaynak


Exit mobile version