AKRİLİK TUTKAL ÇATLATMA ANTİK AHŞAP KAPI TABLO / ACRYLIC GLUE CRACKLE ANTİQUE WOOD DOOR WALL DECOR

Video: Antik görünümlü ahşap tablo yapımı

Antik görünümlü ahşap tablo yapımı videom ise merhaba.

Sizlere çok sevilen çok şık ve shabbychic tarz duran tutkal çatlatma tekniğini ve antik tutkal çatlatma pano yapımını anlatacağım.Videoyu izleyerek çok daha net anlayacaksınız elbette.

Bu çalışmamızda 120*60 ölçülerinde bir tahta kullandık bu atık durumda bir dolap kapağıydı, onu bulup aldım ve bir pano olarak değerlendirdim ve bu çalışmamla bir karma sanat sergisine katıldım olumlu sonuçlar aldım.

Öncelikle panomuzun alt zeminini açık renk boyuyoruz, ben sütlü kahve bir ton boyadım. boyam iyice kuruduktan sonra her yerine okul tutkalı sürdüm. Tutkal kurumadan hemen üstüne ebruli şekilde çok az karıştırılmış yeşil ve petrol rengi boyamı sürdüm. Boyalarımı bir kaba döktükten sonra sadece çok az ebruli şekilde karıştırdım. Çok fazla karıştırmamalıyız ki boyalar kendi renklerinin özelliklerini kaybetmesin. Burada dikkat edilmesi gereken tutkal kurumadan boyanın hemen sürülmesi ve boyayı sürerken de tutkalı çok dağıtmamak, fırçanın ucuyla hafif hafif uygulamak ki tutkal fırçayla geri toplanmasın dilerseniz hafif sulandırılmış ahşap tutkalı da kullanabilirsiniz. Boyamızı sürdükten sonra fön makinesiyle kurutuyoruz, çatlakların daha güzel oluştuğunu düşünüyorum bu şekilde.
….
Boyamız da iyice kuruduktan sonra kahverengi eskitme kremi uygulayıp nemli bir bez yardımıyla fazlalıklarını alarak hafif eskitmeler uyguladık. Göbek kısmına strafor kartonpiyer yapıştırdık ahşap tutkalı ile ve boyayıp antik altın ile yaldızladık. Köşe ve orta süslemelerini ise siyah sıcak silikonla yapıp antik yaldızla yaldızladık. Hamur süslerle süsledik…

Bu tarz çalışmaları Aşk ile Tasarla Grubumuzda da arkadaşlarımız paylaşıyorlar grubumuzu da takip edersek fikir edinebilirsiniz ve sizler de yaptıklarınızı paylaşabilirsiniz… Teşekkürler… Sevgiler…


Exit mobile version