Dimensional Decoupage Wooden Box Tutorial & Notebook

Video: Dekupajlı ahşap kutu

Dekupajlı ahşap kutu nasıl yapılır, videolu olarak anlattım. Ahşap kutuyu önce akrilik gri ile boyayıp ardından rölyef pastayı rastgele sürerek doku oluşturdum. Sonra tekrar griye boyayıp beyaz akriliği süpürme tekniğiyle uyguladım.

Dekupaj için seçtiğim görselleri havayla kuruyan hamur yardımıyla boyutlandırıp kutuya yapıştırdım. Sonrasında resmin tamamını dekupaj tutkalıyla korumaya aldım. Bunu yapmayıp doğrudan vernik sürerseniz resimler dağılır, boyası akar. Bu nedenle önce dekupaj tutkalı sürüp kuruduktan sonra verniklemeye geçmeliyiz.

Alt kısma yine hamurla boyut kazandırdığım dalı ve kalıpla elde ettiğim yaprakları, çiçek tohumlarını yapıştırdım. Sonrasında ahşap kutunun tamamını mat vernikle vernikledim. Ben kutunun içerisine defter koyacağımdan, defteri rahat çıkarabilmek için bir de kurdele yapıştırdım. Özet olarak bahsettiğim bu aşamaların tamamını filme aldım. Dilerseniz youtube kanalımdan izleyebilir, kanalıma abone olarak diğer çalışmalarımı da takip edebilirsiniz.Hoşçakalın.


Exit mobile version