GAZETE & ALÇI ile ŞİŞE SÜSLEME / BOTTLEART with PLASTER & NEWSPAPER

Video: Gazete ve alçı ile şişe süsleme

Gazete ve alçı ile şişe süsleme. Ben şişe süsleme sanatını çok sevmekteyim ve sıkça değişik denemelerde bulunmaktayım. Bugün sizlere gazete, alçı ve tutkal kullanarak doku oluşturduğum bir çalışmayı paylaşacağım. Öncelikle şunu söylemek istiyorum görerek daha iyi anlaşılabilecek bir çalışmadır, o yüzden mutlaka videosunu da izlemeniz gerekmekte.

Şişelerin üzerine resim yapıştırırken dekupaj tutkalı kullanabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz ev yapımı dekupaj tutkalı videomuzu izleyerek kendiniz de yapabilirsiniz. Ben de bu çalışmamda okul tutkalını az bir miktar sulandırarak resmimi yapıştırdım, resmimin üstüne de tutkal sürerek korunaklı hale getirdim.
Siz kendi resminizi de yapıştırabilirsiniz ya da dilerseniz “dekupaj resimleri” panomuzdan bilgisayarınıza resim indirip yazıcıdan çıktı alıp yapıştırabilirsiniz. Sonraki aşamalara geçmeden olası alçı ve boya sıçramalarından resminizi korumak için öncesinde vernik uygulaması yapabilirsiniz böylece olası kazalarda sildiğinizde resminiz zarar görmez.
….
Üzerindeki dokuyu oluşturmak için bir miktar suyun içine, ben göz kararı yapıyorum, birkaç kaşık alçı ve birkaç kaşık ahşap tutkalı koyarak krep hamuru kıvamında bir karışım hazırlıyoruz. Sonrasında öncesinde ıslattığımız gazetelerimizi hazırladığımız harcımızın içine batırıyoruz ve gazetelerimizi şişemize yapıştırıyoruz dilediğimiz gibi şekil verebiliriz… Birkaç gün sonra bir miktar kuruduktan sonra siyah akrilik boya ile boyuyoruz.
….
Alt zemin boyamız kuruyunca rusty patina boyalarla eskitme yapıyoruz. Ben bu çalışmamda ve bazı çalışmamda istediğim renkleri elde etmek için rusty patina boyalarımı kendim yapıyorum. Nasıl yapıldığını öğrenmek için “ev yapımı rusty patina boyası” videomuzu izleyebilirsiniz.

Melek kanatlarımızın yapılışını ise ayrı bir videoda anlatmıştık ayrıca sitemizde de anlattık…

Bu tarz çalışmaları facebook’da Aşk ile Tasarla grubumuzda da arkadaşlarımız paylaşıyorlar grubumuzu da takip edersek fikir edinebilirsiniz ve sizler de yaptıklarınızı paylaşabilirsiniz… Teşekkürler… Sevgiler…


Exit mobile version