Video: Masal temalı kokulu taş kapı süsü

Kokulu taş son zamanların favori ürünlerinden ve o kadar geniş bir kullanım alanı var ki, kayıtsız kalmak imkansız. Kokulu taşın hammaddesi mermer ve seramik tozu ile alçının karıştırılmasından elde edilir. Alçı görünümündedir ancak ondan çok daha dayanıklıdır. Kokulu taş çalışırken, kullanılan hammaddenin %30’u kadar su kullanmak, oluşan hava kabarcıklarını kalıba vurarak yok etmek gibi püf noktalarına dikkat edilirse başarılı sonuçlar elde edilebilir.

Ben tam bir kalıp bağımlısıyım ve havayla kuruyan kille yıllardır çalıştığımdan hatırı sayılır bir kalıp stoğuna sahibim. Bu nedenle kokulu taş furyasına en çok sevinenlerden biri olabilirim:)
Bu kapı süsünü hazırlarken Külkedisi’ni anımsatan bir masal teması kullanmak istedim. Kokulu taşları hazırlamak işin kolay kısmıydı açıkçası. Ondan önce ahşap kapı süsünün tamamını rölyef pastayla kaplayıp, pasta henüz ıslakken içine yıldız konfetiler ekledim. Tamamen donduktan sonra pembe tonlarında kurdeleleri aynı boyutlarda kesip ahşapın tüm çevresine bağladım. Daha sonra üzerlerine kokulu taşları yapıştırdım ve bence tüm çalışmaya boyut kazandıran eskitme ve boya püskürtmeyi yaparak çalışmayı tamamladım.

Kapı süsünü daha yakından görmek için videosunu izleyebilir, kanalıma abone olarak diğer projelerimden haberdar olabilirsiniz.


Exit mobile version