BABET GÜL YAPILIŞI

Video: Tığ ile kıvrımlı gül yapımı

Tığ ile kıvrımlı gül yapımı videosu ile herkese merhaba. Hepimizin işine yarayacak olan bu kıvrımlı güllerimizin yapımı çok kolaydır. Örgü bilmeyenlerin bile kolaylıkla yapabileceği bu güller tığ ile yapılıyor. Düz zencir çekerek, üstüne trabzon yaparak elde ettiğim bu gülleri ben genellikle patik süslemelerinde kullanıyorum. Dilerseniz tokalarda, bandanalarda, hırkalarda, yeleklerde, şapkalarda süsleme objesi olarak da kullanılabilir tabii.
Daha büyüğünü ya da küçüğünü de yapabilirsiniz. Gülümüze başlarkenki zincirleri eksik çekerek daha küçük, zincirleri fazla çekerek daha büyük gül modelleri çıkarabilirsiniz. Belirli ölçüsü yok. Ben simli fantazi ip ile denedim ve daha sert oldu.
Normal bebe yünü ile yaptığınız zaman daha yumuşak oluyor bilginiz olsun. Normal demir tığ ile yaptım, dilerseniz tunus tığı ile de yapabilirsiniz. Çok az ip yiyen bu çiçekleri artık iplerle de yapabilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim. Kanalımda farklı materyallerin de yapımı detaylı anlatım ile var, buyrun beklerim.


Exit mobile version