Tunus Örgü KukuLeta Şapka #örgüşapka #şapkamodelleri #tunusörgüşapka

Video: Tunus örgü ile kukuleta şapka yapımı (3-4 yaş)

Tunus örgü ile kukuleta şapka yapımı (3-4 yaş) videosu.

Malzemeler:
Nako Bebe yünü
-4 numara tunus tığı
-Ponpon

Kış aylarında soğukların da artmasıyla örgüler ön plana çıkıyor tabii. Özellikle bebek ya da çocuk örgülerine ihtiyacımız artıyor. Örgü örmenin mevsimi olmuyor evet ama örgü aksesuarları ve kıyafetleri kullanmanın mevsimi oluyor.
Sizlerle tunus örgüsü ile ördüğüm kukuleta şapka modelimi paylaşmak istedim. Tığ işi ile örülen bu modeli tunus örgüye çevirerek farklı bie görünüm elde ettim. Yeğenim için ördüğüm bu şapka 3-4 yaş içindir. İsterseniz tek renk ip ile de örebilirsiniz. Ben Nako’nun akıllı ipini tercih ettim. Ve sade olması için kukuleta kısmına farklı renk ponpon diktim. Farklı objelerle de süsleyebiliriz. Örneğin boncuk, püskül ya da saten ipler ile kurdele yapılabilir. Yani süsleme kısmı tamamen hayal dünyamıza kalmış. Bu güzel şapka için bir yumak ip kullandım.
Daha büyük yaşlar için örmek isterseniz de kukuleta yani kuyruk kısmı ölçüleri sabit kalıyor. Kuyruk kısmını aynı ölçülerle yapıp, artırma sayılarını çoğaltarak büyük şapka modelleri elde edebilirsiniz. Tunus örgü ile kukuleta şapka yapımı videomu faydalı bulursanız kanalıma abone olmayı unutmayın.


Exit mobile version