Ayıcıklı, cepli çocuk atkısı nasıl örülür?

örgü modelleri ayıcıklı cepli atkı nasıl örülür

Çocuklar için süper bir atkı modeli byu, cepleri de var, ayıcıkları da. Daha ne istesinler… Örmesi de zor değil, işte tarifi burada.

6 numara şiş ile haraşo örülen bu atkı için Zambak yünü öneriyor Kartopu.

Yapılışı:

Atkının kendisi için: Bej rengi ip kullanarak, 20 ilmekle başlayıp 110 santim ilerleyecek şekilde haraşo örerek bitirir.

Ayıcık için: 9 ilmek ile başlayıp yine haraşo örün. Her düz sırada, iki yandan da 1’er ilmek artıracak şekilde 23 ilmeğe çıkın. Arttırmadan 6 sıra daha haraşo örün. 9 ilmek kalıncaya dek, arttırdığınız ilmekleri bu defa aynı şekilde eksiltin.

Ayıcığın kulakları için: Krem renginde iple 18 ilmekle başlayın ve 3 sıra haraşo örün. Kahverengi ip alıp, yine 1 sıra haraşo örün. Bir sonraki sırada yine 1 ilmek örün, ardından gelen 2 ilmeği birlikte alıp eksiltin. Bu şekilde örmeyi sıra sonuna kadar sürdürün. Kalan 12 ilmek ile 1 sıra örün, dönüşe geçişte o sırada yine 1 ilmek örüp 1 ilmek kesecek şekilde 6 ilmeğe kadar düşürün. Haraşonun bu sefer tersini örüp, düz sıraya geçtiğiniz zaman 6 ilmeği bir defada keserek bitirin.

Göz ve burun için tığ işi yapabilirsiniz.

Kartopu, 10marifet’ten gittiğiniz zaman tüm alışverişlerinizde size indirim uyguluyor. Bunun için indirim kodunuzu girmeniz yeterli.

İndirim kodu: 10marifet


Exit mobile version