Davul Derisinden Abajur Yapımı

Bitmiş Hali
Bitmiş Hali

Malzemeler:* Ahşap Abajur İskeleti (Herhangi bir marangozda istenilen ölçülerde yaptırılabilir)* Davul Derisi* Çarklı Zımba* Mumlu İplik* Transfer Tutkalı (Hobi malzemesi dükkanından alınabilir)* 2 cm Fırça* Vernik* Zevkinize uygun resim (Renkli fotokopiden çıkmış olacak. yazıcı çıktısı olmaz)* MakasÖncelikle davul derisi iskeletin boyutlarına uygun kesilir. Kesilen deriler 3-4 saat boyunca ılık su içinde yumuşatılır.


Islatma İşlemi

Kenarları çarklı zımba ile delinir.


Delme İşlemi

İki taraftan gerilecek şekilde bir zemine bağlanır. Kuruması beklenir.


Kurutma ve Germe İşlemi

Baskı yapılacak resmin yüzeyine ve davul derisinin yüzeyine transfer tutkalı sulandırılarak sürülür.(Sulandırma işleminde bir ölçü tutkala yarım ölçü su yeterlidir.) Dikkkatli bir şekilde hava kabarcığı kalmayacak biçimde resim davul derisinin üzerine yapıştırılır. Kitaplar yardımıyla preslenerek 1 veya 2 gün boyunca kurutulur.Daha sonra yapıştırılan kağıdın üzerine fırça ile su gezdirilir.(Fırça fazla sulu olmamalıdır) Kağıt 2 parmak yardımıyla hafifçe deri üzerinden kazınır.(Bu işlem biraz sabır gerektirir, acele ederseniz deseni deri üzerinden kazıyabilirsiniz.)(Kuruduktan sonra desenlerin üzerinde hafif beyazlıklar olması sizi endişelendirmesin. Vernikleme işleminde o beyazlıklar kaybolacaktır.)


Kazıma İşlemi

Derinin kenarları hafifçe yakılarak eskitilmiş gibi bir görünüm verilir.


Yakma İşlemi

Ahşap iskeletimiz istenilen renkte boyanır.


Boyama İşlemi

Mumlu iplik yardımıyla derimiz iskelete bağlanır.


Bağlama İşlemi

Son olarak derilerin üzeri ve ahşap iskelet verniklenir.


Vernikleme İşlemi

Ben Piri Reis’in Dünya Haritasını koydum. siz istediğiniz fotoğraf veya resmi koyabilirsiniz.:)Önceki Yazılarım:El Yapımı Nikah ŞekeriDeri Kaplamalı AynaKöseleden Şeker Kabı YapımıBir dahaki yazıda görüşmek üzere…


Exit mobile version