Gazeteden rulolar – tablo yapımı

Gazeteden rulolar
Okulda teknoloji ve tasarım dersini takip ediyorum. Bu sayede güzel bir çalışma ile karşınızdayım. Tabii ki okulda yapınca fotoğraf çekemiyorum. Ayrıca 1 günde bitecek bir işi 2 veya 3 haftada yapmak zorunda kalıyorum. Sonuçta 100 alıyorum ama Şimdi de gazeteleri rulo haline getirdik. Onları spiral olmak şartıyla sardık. Yapım aşamaları:

Sadece geri dönüştürmek istediğiniz gazete sayfaları, kalem, tutkal ve fırça gerekiyor. Resimdeki boyut için ben çeyrek gazete sayfası kullandım. Yapacağınız şeye göre boyutunu seçebilirsiniz.


İlk olarak bir gazete kağıdını kalem yardımıyla sarın.


Sonra ucuna tutkal sürerek sabitleyin.


Üstüne bastırın ve yassı hale getirin. (İlk resimdeki gibi olmalı) Sonra onu sarın ve sağlam olması için sürekli tutkal sürerek sarmaya devam edin. Yeterli sayıda yaptıktan sonra ne yapacağınıza karar verin. Ben bunlarla bir tablo yaptım.


Bir baykuş yaptım. Onları tutkalla birleştirdim.


Resimde görüldüğü gibi her sırada aşağıdan yukarıya doğru ” 3, 4, 4, 3, 4, 4, 4 ”  tane rulo kullandım. Ama son üç sırada 4 tane yaparken en sağdakini ve en soldakini biraz daha yukarıdan yapıştırdım. İki büyük göz ve küçük bir gaga ile çok güzel oldu. Sonra siyah bir kartonu mukavva karton yapıştırdım. Üzerine de pastel boya ile arka plan çizdim. Ve sonuç:


Exit mobile version