Kot pantolondan kumaş çanta yapımı

Kot pantolon paçasından neler yapılır? Artık kullanmadığımız, iyice eskimiş kot pantolonları atacak değiliz değil mi? Öncelikle paçalarından çanta, organizer, sepet gibi kullanışlı eşyalar yapabiliriz. Burada kot paçasından çok sevimli bir çanta yapımı gördüm ve hemen paylaşmak istedim, çünkü bana faydası olacağını düşünüyorum. Sizin de işinize yarar zannederim.

Öncelikle kot pantolon paçasından bir karıştan biraz fazla bir parçayı keserek ayırıyoruz. Pot yapmasın diye paça dikişini de ince bir şekilde keserek ayırıyoruz.

Paçayı tersine çeviriyoruz ve bir tarafını düz dikişle geçerek dikiyoruz.

Yukarıda gördüğümüz şekilde, kesekağıdı modelinde bir katlama yaparak, işaretli yerlerden de düz dikiş ile geçiyoruz.

Tersine çevirdiğimizde, elimizde böyle bir kot kumaşından kesekağıdı çanta olmuş oluyor.

Üst kısmını da güzel gözüksün diye kıvırıyoruz. İstersen bir dikiş geçerek sabitleriz, istersek kıvırıp bırakırız. Silikon tabancası ile de yapıştırabiliriz.

Bundan sonra üst kısmına bir kapak yapacağız. Cici bir kumaşı altıgen şekilde kesiyoruz. Burada daha farklı bir materyal kullanılmış ama biz kumaş ile çalışabiliriz.

Eğer elimizde çanta kapamakta kullanılan zımbalardan varsa ne ala, biz de bu şekilde onu çakarak kapama yapabiliriz ama pekala aşağıdaki resimdeki birleştirmeyi biz dikerek de yapabiliriz. İstediğimiz şekilde de önden bir kurdele ile birleştirebiliriz.

Bu cici çalışmayı bulduğumuz yer de burası: kot kumaşından çanta nasıl yapılır?


Exit mobile version