Örgü bebek çalışmalarım

amigurumi-kiz-bebekler

Bu son yaptığım örgü amigurumi bebekleri bir takipçimin kızları için yaptım. Büyük kızına süslü ve uzun siyah saçlı, ortanca kızına kısa saçlı, siyah pantolon ve kareli gömlekli, küçük kızına ise süslü ve uzun sarı saçlı bebek ördüm. Boyutları 30-31 cm olduğu için ve ayrıntıları da fazla olduğu için bayağı uğraştırdılar beni. Bu üç bebeği tamamlamam neredeyse bir ayı buldu. Saçlarını yapmak ayrıca bir sabır gerektiriyor. Bir bebeğin saçını yaklaşık 4 saatte tamamlıyorum. Maraton yorucu fakat benim için önemli olan takipçimin memnuniyeti ve bu da bütün yorgunluğumu unutturuyor.

Bebeklerimden biraz bahsedecek olursam elbiseli bebekler baş+gövde, 2 kol ve 2 bacak olmak üzere toplam 5 parçadan oluşuyor. Bunları dikerek birleştiriyorum. Kısa saçlı bebek ise baş,vücut ve bacaklar tek parça halinde, yalnızca kolları ayrı örüp diktim.

Çevrem en çok kısa saçlı bebeği beğenirken,ben daha çok siyah saçlı bebeği sevdim. Facebook sayfamda ise en çok beğeni alan sarı saçlı bebek oldu. Hepsinin formülü hemen hemen aynı sadece stilleri farklı.

Bloguma davetlisiniz.


Exit mobile version