Duyduğum her şeye el atmaya çalışmak gibi bir huyum var Resinle de bir şeyler yapmak istedim. 50 kat vernik bulabildim ve denemelerimi onunla yapmış bulunmaktayım.
Bu gülen yüzü bir dergiden kestim ve metal aparata yapıştırdım, ortaya bu sevimli broş çıktı
Bir de gökyüzü kolye ucum var. Sedefin üzerine bulutları ve balonları çizdim, boyadım ve ardından resinledim. Şeker duruyor bence, bol bol takacağım bu yaz
Yaptığım diğer şeyleri görmek için ise sizi bloguma beklerim
Yalnız 50 kat vernik olduğundan mı bilemiyorum, istediğim gibi parlak olmadı. Nasıl daha parlak olmasını sağlayabilirim? Resin konusunda tavsiyelerinizi de bekliyorum anlayacağınız
çok güzel olmuş canım ellerinine sağlık
çok hoş olmuş renksiz oje parlak durmasını sağlayabilir
çok güzel olmuş elinize sağlık. çook zaman önce sergun atolye’nin resinle ilgili yaptığı denemeleri okumuştum. google’da ararsanız sanırım bulabilirsiniz. 10 marifette de bir dönem oldukça aktifti…
Beğenmenize çok sevindim, yorumlarınız beni mutlu etti Tavsiyeleriniz için ayrıyeten teşekkür ederim
Ben bulutların arasında balonların uçuşması fikrine bayıldım… Çok eğlenceli ve özgür olmuşlar, ellerinize sağlık
çok yazlık, çok neşeli bir kolye olmuş.
Resin ile fazlaca çalışan biri olarak, kısa birkaç önerim olabilir; metal aparat üzerine fotoğraf veya kendi çiziminiz olan görselleri kullanırken, kağıdın cinsi önemli. Bildiğimiz hamur kağıt yerine biraz daha kalın bir kağıt kullanmak çok daha etkili bir sonuç alınmasına yardımcı oluyor ( fotoğraf kağıdı iyi bir seçenek ), renkler daha canlı ve dağılma olasılığı daha az oluyor. Bununla birlikte metal aparata önce 2-3 kat dekupaj tutkalı sürüp kurumasını beklemek ve görseli bunun üzerine yerleştirip, yine üzerine 1-2 kat dekupaj tutkalı sürmek, kuruduktan sonra resin uygulaması yapmak en iyi sonucu veriyor. Aksi durumda ne olur? Görsel kağıdı ince ve geçirgense ve fotoğraf kağıdı olsa bile dekupaj uygulaması yapılmamışsa, hem resin kağıdın altına sızabilir ve görüntü bozulur hem de görselin ıslanıp tamamen istemediğimiz bir görüntüye bürünmesine sebep olur.
Sedef gibi bir malzemenin üzerine çizim yapıyorsanız da, yine resinden önce çiziminizn üzerine dekupaj tutkalı uygulamanızı öneririm. Sonuçta resin sıvı bir malzeme, Boya ile teması halinde renklerin dağılması olası.
Belki bunları biliyordunuz fakat ben neyi bildiğinizi bilmediğim için yine de paylaşmak istedim
Bir de fotoğrafları daha aydınlık bir ortamda çekebilirseniz yaptığınız işlerin güzelliklerini daha iyi sergileyebilirsiniz.
Parlaklık konusunda ise, bildiğiniz gibi resin iki ayrı kimyasaldan oluşuyor. Resin ve katalizör. Ambalaj üzerinde karıştırma oranları belirtiliyor. Buna çok dikkat etmek gerek. Aksi halde hem bulanık hem kurumayan, sertleşmeyen bir malzeme ile baş başa kalma olasılığı var. Bir de karıştırırken çok hızlı değil düzenli olarak yavaş karıştırmak gerekiyor. Baloncuklar oluşması çok normal, bunlardan da karışımı hazırlayıp 5 dk. kadar bir okuma lambası altında bekleterek kurtulabilirsiniz.
Farklı markalar farklı parlaklık ve kuruma süresine sahip. Bildiğim kadarı ile Türkiye’de çok seçenek yok. Hatta resin veya reçine yerine 100 kat vernik olarak adlandırılıyor. Bunu da denemişliğim var. Sonuç iyiydi, sıkıntı olmadı.
Resin çok keyifli bir teknik ve bir çok uygulama detayı var.
Size temel bilgilerden bir kaçını yazdım. Umarım işinize yarar
@gliatasarım, çok yararlı bir yorum olmuş teşekkür ederim, umarım resinle çalışmak isteyenler de bu yorumunuzu okuyup yararlanırlar
Dekupaj tutkalı mutlaka uygulanmalı evet yoksa çizilen resmi ya da görsel bozulur…
Benim kullandığım resin de dekupaj için satılan bir şeydi, kat kat sürsem bile kalınlaşmadı.
Baloncuklar konusundaki tavsiyelerinizi de dikkate alacağım, çözemediğim bir sorun çünkü o da sizin fotoğraf çekme konusunda paylaştığınız bilgileri de okudum, o konuda da çok yardımcı oldunuz eminim benim gibi pek çok kişiye.
Uzun uzun anlatmışsınız ne güzel, bunun için de ayrıyeten teşekkür ederim size.
@senayatılgan, @gulhanım beğenmenize çok sevindim, yorumlarınız için çok teşekkürler.