Dream catcher bohem küpe yapımı


Dream catcher bohem küpe yapımı. Kızılderili inanışına göre kötü rüyaları yakaladığına inanılan düş kapanı yani dream catcher yapımını anlatacağım bugün sizlere.

Ben bu küpeyi yazın yapmış olduğumdan dolayı renkler böyle cıvıl cıvıl, siz şu anki mevsime daha uygun olarak kiremit rengi, turuncular ve yeşiller kullanarak Sonbahar tonlarında bir dream catcher küpesi de yapabilirsiniz tabii… Gerçi bildiğim kadarıyla kışın renkli giyeni dövmüyorlar onu da söyleyeyim

Dream catcher bohem küpe yapımı

Gerekli malzemeler;
30 cm bükülebilir tel (dream catcher’ın yuvarlağını yapmak için kullanacağız teli)
dream catcher’ın orta kısmı için sağlam ince bir ip ve iğne
coton ip
pense
makas
tahta boncuk 3 adet
minik kuş tüyleri
4 tane kısa 2 tane uzun olmak üzere zincir. (Kısa olanlar 1-1,5 uzunlar 3-4 cm civarı yetiyor)
Orta ve büyük boy takı halkası.
Küpe aparatı.


2 adet küpe yapacağımızdan ötürü öncelile telimize ikiye bölüp fotoğraftaki gibi teli halka haline getirdikten sonra küpe aparatı takacağımız yeri kıvırarak minik bir yuvarlak oluşturuyor, telin diğer ucunu bu yuvarlaktan geçiriyoruz. Sonra pense yardımı ile yuvarlağımızı olabildiğince düzgün bir şekle sokmaya çalışıyoruz


Coton ipi hazırlamış olduğumuz halkaya sıkıcı doluyoruz. Aralarda boşluk kalmamasına dikkat edin.

Dream catcher’ın orta kısmındaki dantel görünümünün nasıl yapıldığını anlatan bir video var, ben de ona bakarak yaptım, blogumdan bakabilirsiniz. Buradaki en önemli nokta kullanılacak ipin olabildiğince ince olması, daha güzel ve gergin duruyor çünkü.


Sıra geldi süslemeye. Boncukları mumlu ipe geçirdim. Minik zincirlerin uçlarına da renkli kuş tüylerini. Siz elinizdeki malzemeler ve zevkiniz doğrultusunda canınız nasıl istiyorsa ya da ne kadar gösterişli bir takı istiyorsanız o doğrultuda süsleyebilirsiniz. Son olarak küpe aparatlarını da takıyoruz ve işte dream catcher küpemiz hazır. Özellikle sallantılı ve renkli küpe modellerinden hoşlananlar için çok hoş bir model, hediye olarak da sevdikleriniz için hazırlayabilir, el emeği bir armağanla onları mutlu edebilirsiniz ; )

Blogumda çok daha detaylı olarak anlattım dream catcher bohem küpe yapımını, beklerim.
Son olarak bir yorum bırakırsanız da beni çok mutlu edersiniz : ) Kolay gelsin.


Exit mobile version