En basit kolye nasıl yapılır?

basit-kolye-yapimi-taki-tasarim-1
Bundan 8-10 yıl öncesine kadar takı yapımı ile hiçbir alakam yoktu. Bir gün arkadaşımla çarşıda geziyorduk, takı malzemeleri satan bir dükkan görünce “şu dükkana bir uğrayalım” dedi, girdik ve satıcıya “şu boncuktan bir küpe istiyorum” dedi.

Adam eline iki tane küçük pense aldı, bir çiviye boncukları taktı, ucunu kıvırdı, küpe klipsine de takınca saniyeler içinde küpeyi yaptı ve bize verdi. Çok etkilenmiştim, şaşkınlık içindeydim, bu kadar kolay mıydı en azından basit anlamda takı yapımı… Pekala ben de yapabilirdim, hemen birkaç malzeme alıp başladım ve başlayış o başlayış. Her zaman yapmasam da evde enva-i çeşit malzemem hep vardır.

Şimdi size ona benzer kolay bir kolye yapımını tarif edeceğim.


Kolyeler genelde bayanlara, kız çocuklarına yapılır. İşte bu da belki erkek çocukların, gençlerin hoşuna gidebilecek basit bir harfli kolye.

Malzemeler


Önce iki penseyi elimize alıp halkayı açıyoruz.


Sonra kolye ucunu geçirip halkayı kapatıyoruz. Bunu da kordona geçiriyoruz.


Kordonun bir ucuna kapama malzemesini resimdeki gibi önce bir kanadını sonra diğer kanadını pense yardımı ile sıkıştırarak kapatıyoruz.


Sonra kordonun diğer ucuna da aynısını yapıyoruz. En sona yine iki pense yardımı ile diğer iki halkayı kordonun uçları ve klips ile birleştiriyoruz.
İşte böyle… isterseniz halkayı kordonun sadece bir ucuna da takabilirsiniz ben öyle yaptım, size kalmış…


İlla da kolye yapmanız şart değil, bu temel bilgilerle bazı kırılmış, klipsleri bozulmuş kolyelerinizi kendiniz tamir edebilirsiniz.

Kolay gelsin…

Blogum


Exit mobile version