Etamin kolye aparata nasıl yerleştirilir?


Etamin kolye aparata nasıl yerleştirilir, bu yazıda sizlere hem görsel hem de yazı ile anlatmaya çalıştım. Etamin, kanaviçe, çarpı işi yani nakış işlemeleri nihayetinde birçok hobi severin sevdiği uğraşlar. Ben de onlardan birisiyim?? Bu yazımda biraz etamin kolyelere yer verdim. İşlemesi hoş ve bu işi bilene kolay da aslında, tıpkı diğer çarpı işleri gibi. Zor olan veya daha dikkat edilmesi gereken kısım aparata yerleştirilmesi kanaviçe işlenmiş etamin kumaşın. Görsellerde de anlatmaya çalıştığım gibi;

Etamin kolye aparata nasıl yerleştirilir?

İşlediğim kumaşın üzerine iç aparatı koyup aparatın biraz dışından iğne ve iple geçtim, daha sonra aparatı içeride bırakıp ipi sıkarak kumaşın kaplanmasını sağladım. Bu iç aparata aynı zamanda etamin takı bisküvisi de deniliyor, online alışveriş yapacaklar bu şekilde aramaya yaparak da bu ürüne ulaşabilirler.
Sıkıca bağladıktan sonra fazlalıklardan kurtuluyoruz.
Çuval kumaşta daha dikkat edilmeli, çünkü yapısı itibari ile çabucak sökülebiliyor. Fazla kumaşları keserken en dipten kesmemeye dikkat edilmeli.
Son aşama yapıştırmak. Ben sıcak silikon kullandım, sağlam bir yapıştırıcı da yerini tutar. Sıcak silikonda söyle bir özellik vardır, o da çabuk donuyor olması, bu yüzden hava almamalı ve biraz elimizi çabuk tutmalıyız.
Tüm köşelere yaydığımız silikonun üstüne işlemeli aparatımızı hızlıca koyup 5-10 saniye bastırarak alttaki kumaşların geri itmemesini, hava girmemesini ve tabana düz bir sekilde yapışmasını sağladım. Alt kısmı ne kadar gözükmüyorsa o kadar iyidir.
Keyifli işlemeler.?

Burada iğne iplikle sınırları belirledim. Sonra etamin takı bisküvisini kanaviçe işlemem ortaya gelecek şekilde çuval kumaş içine yerleştirdim ve sıktım.

Biskivüye etamin kumaşı yerleştirdikten ve sabitledikten sonra takı aparatına yapıştırmaya geliyor sıra. Sıcak silikon tabancası böyle işler için çok uygun ve kolay.


Ve işte etamin kolyem hazır. Kırmızı gül çuval kumaş üzerinde çok naturel durdu.
Belirttiğim gibi aparata etamin kumaşı yerleştirmek hiç de zor değil, sadece biraz dikkat ve özen gerektiriyor.

Kanaviçe nasıl işlenir, çarpıları atarken nelere dikkat etmek gerekir gibi püf noktaları öğrenmek isteyen etamine yeni başlayanlar da kanaviçe kategorisinden videolara ve nakış işlemeli modellere bakabilirler.

Bana da yazının altındaki profilimdeki instagram linkinden ulaşabilir, diğer işlerimi görebilirsiniz.


Exit mobile version