Eternet fişinden boyun askısı

Evimizdeki modemlerden çıkıp bilgisayarımızın kasasına takılan kabloların uçlarında bulunan fişlere, dikkat ettiniz mi? Bu fişlerin benzerleri, ev telefonlarımızda da var. Bunlara Cat5 plug yada rj45 fişi deniliyor. Bunları elektriktrikçilerden, telefonculardan yada bilgisayar malzemesi satan yerlerden çok ucuza alabilirsiniz. Bu fişin güzel tarafı kristal berraklığında plastikten üretilmesi. Bu fişe takabileceğimiz renkli ayakkabı bağları, örülmüş renkli deri gibi malzemelerden birine ihtiyaç var.

Örneğin bir ayakkabı bağı kullandığımızı var sayalım. Boyun bağının istediğimiz uzunlukta olması için, ölçü alıp uçlarından keselim. İnce siyah bir elektrik kablosunu yada dayanıklı bir naylon ipi (misina kullanmak en iyisi), fişin içindeki kanalların içinden geçirelim.

(gerekiyorsa saatçi tornavidasını matkabımsı bir şekilde kullanarak bu kanalları genişletelim). Geçirdiğimiz uçları düğümleyelim. Sonra saatçi tornavidalarını (Bunları her yerde bulabilirsiniz) kullanarak fişe üstten bir delik açalım. Yalnız çok dikkatli ve yavaş olun kırabilirsiniz. Bu deliği bir havya yardımıyla açmanızda fayda var. Elde ettiğiniz deliğe uygun bir vida bulun ve bir miktar vidalayın. Şimdi ayakkabı

bağının uçlarını normalde fişe kablonun girdiği yerden içeri sokun, iyice ileri itmeye çalışın ve vidanın kalan kısmını da vidalayarak ayakkabı bağını sıkıca tutmasını sağlayın. Elde ettiğiniz boyun askısını, cep telefonu, mp3 çalar, iş yeri kimlik kartı gibi aksesuarlarınızı boynunuza asmakta kullanabilirsiniz.


Exit mobile version