Hediyelik defter yapımı – diy

el-yapimi-defter-kendin-yap-fikirleri-1
Hediyelik defter yapımı ister sevgiliye, ister düğün anı defteri ya da bebek anı defteri olarak kullanabiliceğiniz harika bir kendin yap diy önerisi. Her hediye emekle yoğrulsun, ortaya sevgi çıksın dedik! Aklımda yer eden ancak hafta sonlarının yoğunluğundan bir türlü hazırlayamadığım bu defteri, sonunda pazar gününün boşluğundan istifade hazırladım!


Yapım aşamasındaki dağınıklığımı saymazsak, oldukça eğlenceli bir kendin yap projesi oldu yine benim için.


*İşe ilk önce A4’ten biraz büyük kapak sayfasını yaparak başladım.


*Yapıştırıcı ve saman kağıdı yardımıyla kapladığım kapağa çuval bezini boydan boya diktim. Ben saman kağıdı ve çuval bezi renklerini ve dokusunu çok sevdiğim için özellikle tercih ettim. Sizin kendi zevkinize kalmış.
(İkinci dikiş deneyimim de böyle oldu : ))


*Ardından zikzak dikerek zannımca desen vermeye çalıştım.


*Hasır ipini açma-kapama bağı yapmak için yukarıda görüldüğü gibi çuval bezine diktim.


*Alt kısmına da bir önceki defter yapımında gösterdiğim türden dikiş attım.


*İç kapak sayfaları için de renkli kağıtları A5 eninde keserek sayfalara diktim.
İçine not fotoğraf vs. koyulabilmesi için hazırladım bu kumaştan minik cepleri. Scrapbook kağıtları ile de yapabilirsiniz bu sevimli keseciklerden. Aynı zamanda bebek anı defteri ya da düğün anı defteri gibi özel günlerde kullanacaksanız, o günü hazırlatan davetiyeler, minik aksesuarlar da saklanabilir. Kendinize günlük olarak yapıyorsanız sizin için anlamlı konser biletleri, davetiyeler yada ufak notları da güvenle saklayabilirsiniz.


*Antik eskitme boyasını sulandırarak iç sayfalara ve kapak kısmının çuval bezi tarafına efekt verdim. Eskitme havasından hoşlanmıyorsanız yapmayın tabii bunu, ben özellikle sevdiğim için kullandım bu boyayı.


Sayfaların sadece orta kısımlarına sürüp kapattım böylece simetrik bir desen elde ettim.
Aynı işlemi çay-kahve yardımıyla da yapabilirsiniz

Paketini de yine o anki ruh halime göre tasarlayıp son haline getirdim.

Gördüğünüz gibi basit birkaç malzeme ve biraz emekle ortaya çıktı bu defter. Siz kendi zevkinize göre bambaşka süslemlerle de hazırlayabilirsiniz. Hediyelik defter yapımı fikirleri arayanlara ilham vermesini umuyorum.
Defterim akşamına da sahibine ulaştırınca benden mutlusu kalmadı!
Sevgilerimle…


Exit mobile version