Kağıt çiçek süslemeli notluk yapımı

cocuk-etkinlikleri-kagittan-cicek-suslemli-notluk-yapimi-1
Sınıfta öğrendiğimize konuları pekiştirmek, aktivitelerle daha kalıcı hale getirmek veya öğrencileri değerlendirmek adına bile kullanacağınız kağıttan defterler yapacağız bugün. Biz sınıftımızda bu çalışmayı yaparken benim yaptığım örneği de burada sizlerle paylaşmak istedim. Ben kendime çantamda bulundurmak üzere not defteri yaptım. Hazırından değil de kendi emeğim olsun istedim.
Gelelim çalışmamıza; A 4 kağıdımızı 8 eşit parçaya katlayarak açıyoruz.


İkiye katlanmış haline getirerek katlı kısımdan kalemle belirtilen yere kadar kesiyoruz.


Bu aşamaya getiriyoruz. Katlı yer üst kısıma gelecek ve kestiğimiz yeri bu şekilde aralıyoruz.


Her iki yanda 2 yaprak kalacak şekilde ortalıyoruz ve yüzü yüzüne kapatıyoruz. Böylece kitap defter şeklini alıyor. Öğrencilerimiz bu aşamadan sonra öğrenme alanına bağlı kalarak ön sayfaya resim ve konu başlığı yazarak, içlerini yazı ve resimlerle tamamlıyorlar.


Bense bu aşamadan sonra kendim için biraz süslemek istedim. Sarı renk kağıdımdan kenarları 7 cm olan kare kestim. Karşılıklı köşeleri birleştirerek üçgen elde ettim ve orta noktayı belirledim. Sağda ve solda kalan köşeleri şekildeki gibi katladım.


Sivri kısmı altta kalacak şekilde üst tarafa keseceğim yeri işaretledim. Nasıl şekil vermek istiyorsanız kalemle çiziyoruz ve çizdiğimiz yerlerden kesiyoruz.


Kestiğimiz parçayı şimdi açabiliriz.


Çiçeğimizi biraz boyutlandıralım şimdi. Bunun için farklı renk olarak turuncu kağıdımızdan 15×3 ebadında bir dikdörtgen kesiyoruz hafifçe bastırmadan iki katlar gibi yapıyoruz.


Kat yerinden inci kesikler yapıyoruz makasımızla. Dolama aşamasında yapıştırıcı kullanıyoruz.


Evet çiçeğimizin ortası da hazır oldu.


Gelelim yaprak kısmıyla biraz renk katalım çalışmamıza. Kenarları 4,5 cm olan bir kare kesiyoruz. Herhangi bir köşesinden kedi merdiveni şeklinde katlıyoruz. Bu işlem bittikten sonra artık yaprak şekline ulaşmak için ikiye katlayabiliriz.


Sırayla yaptığımız şekilleri şekildeki gibi yapıştırıyoruz. Size not almak için hazır bir defter emrinizdedir…


Blogum


Exit mobile version