Kendin yap: Kitap ayracı

DSC_0150_resize

Kağıtlarla oynamayı seviyorum hem de çok, belki mesleğim gereği, öğrencilerimle harikalar yaratıyor, sınıfımızda bize görsel olarak şölen sundukça daha da bir hevesleniyoruz yeni projeler yapmaya. Koca bir sene boyu kağıtlarla, geri dönüşüm malzemelerimizle haşır neşir olduk, beğendiğimiz çalışmalarımızı sene sonu sergimizde gururla sergiledik. İşte bu noktada sergi açılış davetiyemizin de bizim eserimiz olsun istedik. Böyle bir çok amaçlı davetiye tasarladım. Kitap ayracı göreviyle işlevsel kılınca daha bir sevdim davetiyemi.

Gelelim yapılışına, öncelikle gerekli malzemelerimiz  gramajı fazla olan bir kağıt, saman kağıdı, süslemek için kurdeleler, sutaşı (olmazsa olmaz), yapıştırıcı, kahverengi keçeli kalem, makas ve yapıştırıcı

Öncelikle gramajı fazla olan bir kağıt kullanıyoruz. Ben yine evdeki hediye paketi kağıtlarımdan bir tanesini değerlendirerek onu kullandım. Kağıdı  fotoğrafta görüldüğü gibi kaleme benzer şekilde kestim. Samanlı kağıttan kalem ucunu oluşturacak parçayı modelime uygun kesip yapıştırdım.

Özellikle sütaşı kadife kurdele olursa çok güzel tamamlıyor bu çalışmayı. Onu da ek yerine yapıştırdım.

Bu aşamada üç sıra kadife kurdeleyi modelimin orta yerine sırasıyla yapıştırdım ve keçeli kalemimle kalemin ucunu boyadım. Delgecimi alarak farklı bir hava vermek için baş kısmından delerek organze simli kurdeleyi geçirerek fiyonk yaptım.

Artık kitap ayracı olarak kullanmaya hazır hale geldi.

Veee “Hiçbir gemi bizi, bir kitap kadar uzaklara götüremez” sözünün derinliğiyle kayboluyorum…

Sergimiz ve daha fazla görsel için  blogumu gezebilirsiniz…


Exit mobile version