Kolay örümcek şal örgüsü – anlatımlı

kolay-orumcek-model-sal-orgusu-anlatimli

Bu şal örgüsü her yaşa hitap ediyor, oldukça da kolay ve çabuk ilerleyen bir model. Bu şalı simli iple ördüğümüzde özel günlerinizde abiye şal olarak da kullanabilirsiniz. Bana bu modeli canım anneannem öğretmişti, nurlar içinde yat mis kokulu anneannem. O zaman bu beyaz, şık örgü şal nasıl yapılır, nasıl örülür ona geçelim.

ŞAL ÖRGÜSÜ

1 zincir çekiyoruz. Tığ üzerindeki ilmek uzatılarak örümcek için hazırlıyoruz. Tığ üzerine iplik dolanıyor. Uzatılan ilmeğin içinden 1 ilmek çıkarıyoruz.

Tığı, ilmeğin yanındaki ipliğin içinden geçirerek, 1 sık iğne yapıyoruz. Tığı, ipliğin içinden geçirerek, 1 ilmek alıyoruz. Tığ üzerindeki 2 ilmek beraber alarak 1 sık iğne yapıyoruz. Tığ üzerindeki ilmeği uzatıyoruz. Tekrar aynı işlemleri yapıyoruz. Sıra boyunca aynı şekilde örümcek yapıyoruz. 8 adet örümcekle bu çalı hazırlıyoruz. 2.sıraya geçilirken 2 adet örümcek ilmeği atlanarak 2. sık iğnenin bir tarafındaki örümcek ilmeğine sık iğne yapıyoruz. 2. örümcek ilmeğine geçilerek aynı şekilde 1 sık iğne yapıyoruz. Tığ üzerindeki ilmek uzatılarak 1. sırada yapılan işlemleri tekrar ediyoruz. 2 adet örümcek ilmeği yapıyoruz, alt sıradaki 2 örümcek ilmeği atlıyoruz, 2.sık iğnenin iki tarafına 1’er sık iğne yapılarak örümcek oluşturuyoruz.

Kısaca ifade edecek olursak;

80 adet örümcek yapıyoruz. Daha sonra 2 adet örümcek daha yapıp 3. örümceğin göbeğine dolamadan batıp tekrar örümcek yapıyoruz.

Kare bir şekil elde edeceksiniz.

Toplamda 80 kare olacak şekilde örüyoruz.

Her sırada 1 kare azaltarak 1 adet kare kalana kadar devam ediyoruz. Böylece üçgeni elde ediyoruz.

2 tarafına püskül yapıyoruz. Omuza gelen kısmını tığlayın çiçek motifi yapabilirsiniz.

Aynı şekilde işlemlere devam edilir.

Kolay gelsin…


Exit mobile version