Kumaş boyama ile amerikan servis yapımı

kumas-boyama-nasil-yapilir-1
Herkese selamlar. Elimde çok az kırmızı kumaş boyam vardı. Bu kadar az boyayla ne olur diye düşünürken aklıma servis yapma fikri geldi ve başladım yapmaya, 5 dakikamı falan aldı yapması:) Anlayacağınız oldukça basit bir uygulama.

Kumaş olarak çuval diyebileceğimiz bir kumaş kullandım. Stencil şablon, şablon yapıştırıcı sprey, boya ve fovori uygulama fırçam.

Şablonum ,boyam ve yapıştırıcım cadence markasına ait.Markanın ürünlerini ve çeşitliliğini çok sevdiğimi söylemeden geçmek istemedim:)

İlk önce yapıştırıcı spreyi şablonun arkasına yaklaşık 20 cm mesafeden sıktım, tek püf noktası çok fazla sıkmamak. Bu ürünü kullanmak şart değil, maskeleme bandı ile de kenarlardan yapıştırabilirsiniz. Bu ürünü kullanmamın sebebi her türlü kaymayı engellleyip yapım süresini oldukça hızlandırması:)

Tampon hareketlerle boyayı uyguladım. Desenin tamamını kullanmadım, yarısından biraz fazlası diyebiliriz.

Kumaş yapısı gereği çok fazla atmaya müsait. Kenarlarına süs dikişi ya da kıvırıp dikim yapılabilir ama ben biraz püskül bırakıp kolalamayı düşünüyorum. Salaş görüntüler hoşuma gidiyor:)


Daha sonra çok ufak bir peçete halkası yapmak istedim. Ama abartıdan uzak olması için jüt ipi üçlü örgü yapıp kenarlarını bağladım.


İplerin uçlarını biraraya getirip ortasından yapay çiçek geçirip telini etrafına sardım.


Ufak bir ayrıntı oldu sadece. Çok farklı şekillerde peçete halkası yapmak mümkün. En sade ve ufak olanını tercih ettim.


Benim iki kişilik servis maceram bu kadar. Püskül bırakma kısmını şimdilik yapamadım. Elimde kolalama malzemesi henüz olmadığından aldığım gibi o işlemi de yapmak istiyorum.

BLOG: RUJBUTİK

İNSTAGRAM: RUJBUTİK


Exit mobile version