Kurdeleden toka süsü yapımı

kurdeleden-toka-susu-yapimi
Bir tavus kuşu modeli toka süsü ile herkese merhabalar. Öncelikle 1 cm genişliğindeki kurdelenizden 7 cm uzunluğunda 4 adet farklı renklerde kesiyoruz. Bu arada ben ilk önce 3 adet yapmaya karar vermiştim. Çalışmamın bitme aşamasında 3’ün yetersiz olduğunu görünce 4′e çıkardım. O yüzden ilk resimlerde 3’er tane. Sizler son aşamalardaki kurdele sayılarını dikkate alırsanız daha rahat çalışırsınız.


Yine 1 cm genişliğindeki farklı renk kurdelelerden 4 adet 9 cm uzunluğunda kesiyoruz ve uçlarını çakmakla yakıyoruz mutlaka.


Kestiğimiz 7 cm kurdeleri kesik kısımlarını şekilde görüldüğü gibi birbirlerine yapıştırıyoruz.


Bu adımda 9cm’lik kurdelelerimizi diğer kurdelelerimizin üzerine yapıştırıyoruz.


Bu sefer de iç içe yaptığımız kurdeleleri birbirine yapıştırıyoruz.


Alt kısmını oluşturmak için 1 cm genişliğindeki kurdeleden 5 cm kesip, bir kesik kenar diğer kenarın iç yüzeyine gelecek şekilde yapıştırıyoruz.


Aynı işlemi 7, 9 cm kurdelelerden kesip yaparak bunları iç içe yapıştırıyoruz.


Baş kısmını oluşturmak için 1 cm genişliğindeki kurdeleden 5 cm uzunluğunda kesip, bir kesik kenar diğer kenarın iç yüzeyine gelecek şekilde yapıştırıyoruz.


Bu sefer de kat yerlerini yapıştırıyoruz ve bu şekilde bir kafamız oluşuyor.


Artık parçalarımızı birleştirebiliriz.


Ben kırmızı keçeden gözlerini, sarı keçeden de gagasını yaparak kuşumu tamamlamış oldum. Daha sonra tokamın üzerine yapıştırdım ve çocukların mutluluğunu canlandırdım hayalimde…


Diğer çalışmalarım için bloguma beklerim…


Exit mobile version