Nikah şapkası, vualet yapımı

Nikah şapkası
Merhabalar. Nikah yaklaştıkça paylaşımlarım da bununla ilgili oluyor tabii… Bu yazım evlenmek üzere olan bayanların çok işine yarayacak. Aynı zamanda bir geri dönüşüm projesi!
Öncelikle malzemelere bir bakalım:
Görüldüğü gibi eski çamaşırın geri dönüşümü diyebiliriz Şöyle bir sayacak olurak; farklı tüller, şifon, iğne, iplik, makas, silikon tabancası, kurdele, inci boncuk ve tabii ki eski bir sütyen
Öncelikle sütyenin cup’larını keserek çıkartıyoruz.

Eğer elinizde eski sütyen yoksa sanırım “glob” deniyor, satın alabilirsiniz. Bunu direk olarak kumaşla kaplayıp süslemeye geçebilirsiniz, ben çok sevdiğim bir metodla kapladım.
Globu kaplayacak kumaşın ebatlarından 5-6 kat daha fazla şifon kumaşla kıvrımlar yaparak kapladım. Nasıl yapıldığını yazarak anlatmak zor ama resimlerden kolaylıkla anlaşılıyor.

Evet biraz sabır işi ama çok şık duruyor bence ki bu teknikle çok güzel bir de kolye tasarlamıştım. Daha sonra iri inciler diktim.

Ve tabii vualet. Açıkçası en zor kısmı burası oldu. İstediğim formu verebilmek için pek çok kez iğneleyip deneme yaptım ama sanıyorum ilk kez yaptığım için.

İstdiğiniz formu verdiğinizden emin olduktan sonra elde tutturdum ve fazla olan içerdeki tülleri temizledim. İki adet tokayı monte etmek kaldı, merkeze inince onu da alıp silikonla yapıştıracağım. Ama tel tokayla tutturduğum en son hali böyle.


Tabii bu şapkaya eşlik edecek olan gelin buketi de tarafımca tasarlandı.


Bana şans dileyin Sevgilerimle…


Exit mobile version