Patates baskı ile kumaş çanta boyama

patates-baskiyla-kumas-boyama-nasil-yapilir-1
Merhaba sevgili 10marifet okuyucuları. Bugün sizinle kendim yaptığım bir makyaj çantasını paylaşmak istiyorum. Küçükken okulda resim derslerinde en sevdiğim şeylerden biri patates baskıydı. Akşamdan patatesten yaptığımız şekilleri hazırlar, sonra okula götürüp resim dersinde rengarenk baskılar yapardık. Sanırım artık yapılmıyor, stampalar ve mühürler bizim patateslerin yerini aldı. Ama evde kendi mührünüzü yapmak için patates en kullanışlı malezemelerden biridir. Ben de bu yüzden elimdeki düz kumaşta desen oluşturmak için patates baskı yöntemini kullandım.


Neler yaptığıma birlikte bakalım. İlk önce bir patatese kurabiye kalıplarıyla istediğim şekli verdim ve baskı yapmak için hazırladım. Daha sonra diğer malzemelerimi hazırladım: Astar ve dışı için kullanılacak kumaşlar, fermuar, kurdele ve baskıda kullanacağım kumaş boyalar. Malzemeleri hazırladıktan sonra kumaşlarımı istediğim boyutlarda kestim. 20×20 cm bir makyaj çantası çıkaracak şekilde kenarlardan dikiş için pay bırakarak kumaşlarımı kestim. Daha sonra çantam için seçtiğim düz krem rengi kumaşımı boyamak için hazırladım ve boyaya batırdığım şekilli patatesimle kumaşa istediğim deseni verdim. Sonra kumaşı kurumaya bıraktım ve boyayı kumaşa sabitlemek için kuruduktan sonra üstünden ütüyle geçtim.


En son aşamada boyadığım kumaşı, astarı ve fermuarı birbirine diktim. Dikiş işlemi bittikten sonra fotoğrafta gördüğünüz gibi çantanın iç kısmından alt köşelerde küçük üçgenler oluşturacak şekilde dikiş makinesiyle geçtim. Böylelikle çantanın alt kısmına fotoğraftaki gördüğünüz modeli verebildim.


Umarım beğenmişsinizdir. Daha farklı el işi ve kendin yap projeleri için bloguma beklerim. Bu arada ilerleyen günlerde instagram hesabımdan yapacağım çekilişe katılarak bu çantaya sahip olma şansı yakalayabilirsiniz!!


Exit mobile version