Ponponlu flamingo tişört yapımı


Ponponlu flamingo tişört yapımı. Flamingo artık her şeyin üstünde! Bir zamanlar baykuş, geyik ve unicorn’un yerini şimdilerde flamingo baskılı tişörtler, kupalar, aydınlatma fikirleri almış durumda. Bu pembe kuşu çocuklar da çok seviyor elbette. Bu çalışmada ponpon detaylı flamingo tişört yapımı gösteriliyor. Siz de etrafınızdaki çocuklar için bu neşeli tişört tasarımlarından yapabilirsiniz.

Gerekli malzemeler:
Pembe ve siyah akrilik boya ve fırça ya da tekstil kalemleri
Tişört
Ponpon yapmak için pembe yün
Çatal
Makas

Aslında ponponu hazır da alabilirsiniz elbette. Ama yok ben her detayını kendim yapmak isterim, zaten ponpon yapmakta ne var ki diyen diy’cilerdenseniz o zaman hemen 5 dakkada bir ponpon yapıverelim.


Çatalla ponpon yapmak gerçekten de kolay. Yünü çatalata fotoğraftaki gibi doluyoruz.
Sonra ortadan bir düğüm atıp kenarları makasla kesiyoruz. Çatalla ponpon yapımı böyle de pratik bir şey işte : )


Daha sonra tişörtün altına mukavva karton gibi kalın bir yüzey koyalım ki boyayamız düzgün olsun.
Eğer elinizde akrilik boya varsa ince bir fırça ile kumaş boyayarak ilerleyebilirsiniz. Ya da tekstil kalemleri ile çizim yapmayı tercih edebilirsiniz. Eğer tekstil kalemi kullanacaksanız boyanın sabitlenmesi için kumaşın arkadasından buharsız ütü ile ütülemek gerekiyor, unutmayın!
Önce bir kopya kağıdı üzerine flamingo çizip tişört üzerine kopyalayarak ilerliyoruz.
Boyama işlemi bittikten sonra iyice kuruduğundan emin olarak ponponu flamingonun uygun yerine ister dikebilir, isterseniz de çift taraflı bantlarla yapıştırabilirsiniz. İşte sonuç pembe flamingolu tatlı mı tatlı bir tişörtünüz oldu.

kaynak


Exit mobile version