Kumaş rulo kalemlik yapımı

kumas-rulo-kalemlik-nasil-dikilir-1
Merhaba değerli 10marifet okuyucuları. Bugün sizinle rulo kalem kutusu nasıl dikilir onu paylaşmak istiyorum. Özellikle boya kalemlerini düzenli bir şekilde saklamak için rulo kalemlik çok kullanışlı olabiliyor. 3 farklı kumaş parçası, bir kurdele, makas ve dikiş makinesi kalemliğimizi yapabilmemiz için yeterli.
24 tane kalem yerleştirilebilen rulo kalem kutusu için önce bir tanesi dışı, bir tanesi içi, diğeri de kalemleri yerleştireceğimiz cep için kullanılmak üzere 3 adet kumaş hazırlıyoruz ve bunları 30X36 cm ebatlarında kesiyoruz. Cep için seçtiğimiz kumaşı ikiye katlayıp iç kumaşın altına yerleştiriyoruz ve dikiyoruz.
Daha sonra cebin uzun kenarında 1,5 cmlik boşluklar bırakarak işaretleme yapıyoruz. İşaretlediğimiz yerlerden dikiş makinesiyle geçiyoruz ve 24 kalem için 24 cep oluşturuyoruz.
Son olarak da 3. kumaşı hazırladığımız bu parçanın arkasına dikiyoruz. Tüm birleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra tam ortaya ruloyu kapattığımızda bağlayabilmek için kurdele dikiyoruz. Ve kalemliğimiz hazır!

Sorularınızı ve yorumlarınızı bekliyorum. Diğer projelerim için bloguma beklerim


Exit mobile version