Sonbahar temalı minyatür masa

minyatur-masa-ve-sofra
Sonbahar temalı, üzeri keklerle, mumlarla, meyvelerle bezeli bir minyatür çalışması yaptım. Önce birkaç açıdan masanın görüntüsüne bakalım.

Burada da metrik sistemde bir cetvel ile birlikte görmektesiniz polimer kil (fimo) minyatür çay masamızı.
Gelelim ayrıntılara. Yukarida butunluk icerisinde gormus oldugunuZ fotograflardaki her seyi teker teker kendim yapmis bulunuyorum.
misal bu yukaridaki, bir adet sicak sarap seti. kendileri bir adet testiden, bir adet uZerine toZ tarcin serpilmis olmasi yetmeZmis gibi bir adet de cubuk tarcin ihtiva eden mis kokulu bir kupa dolusu sicak sarap ve bir adet de cubuk tarcindan olusmakta. toplu fotografta masanin ortalarinda ve arka tarafa konuslanmis olarak da gorebilirsiniZ kendilerini… biliyorum, sicak sarap daha Ziyade kis mevsimiyle oZdeslesmis durumda ama sanirim son birkac gundur buralarda yagmakta olan kar kendilerini sonbahar masama koymaya itti beni…

evet bu kabak efendi de masamiZin sol arka kosesine konuslanmis idi. nedendir bilinmeZ, hem form itibariyle hem de renkleri yuZunden pek sever oldum balkabaklarini. sonbahara da ayrica yakisiyor hani…

balkabagini masaya kabak gibi koyup turtasindan yapmamak olmaZ dedim. tabagindan spatulasina kadar, soyledigim gibi el emegi goZ nuru. kendileri masanin sag on noktasinda kurulmus idi onceki fotograflarda. bir de bu acidan bakmaya ne dersiniZ?

vallahi ne yalan soyleyeyim, aslinda butun bu proje bu yaprakciklarla basladi.. kendilerini kahve filtresi kullanarak yapip suluboyayla boyadim. kahve filtresinin cok kutsal bir islevi olmasi yetmeZmis gibi (kahve yapmak kutsal istir, kahve kutsal icecegimiZ… kahve sen biZim her seyimiZsin), sahane de bir dokusu var. velhasil efenim bu yaprakciklari masanin muhtelif yerlerine dagilmis vaZiyette gorebilirsiniZ. dekorasyon, evet.
bu balkabagi marmelatli (fena halde uyduruyo da olabilirim, “yok oyle bi marmelat, sacmaliyorsun” diyen olursa da hemen “portakal marmelati onlar, evet” diyerek yan ciZebilirim yani.) kurabiye arkadaslar da masanin sol on kosesinde oturmaktaydilar. tabagindan marmelatina kadar her sey polimer kil marifetiyle yapildi.
efenim bu mumlari da daha once su yaZimda linkini paylasmis oldugum teknigi kullanarak yaptim. daha once denemeye firsatim olmamisti ama acayip keyifliymis, fena halde tavsiye ederim.
tamam itiraf ediyorum, burada hile yaptim aZicik. ama aZicik. soyle ki, burada bahsettigim sepetlerin icine koymak uZere yapmis oldugum elmalari kullandim simdi. yok ayol hile falan degilmis aslinda, elma benim elmam hem, istedigim yere koyarim. sonbahar elmasi. kaseyi de kinnap denildigine inandigim (ama bu inancin da pek temeli yok hani) ipi dondur-yapistir teknigini kullanarak yaptim.
evet efenim, burada da masanin ciplak halini gormektesiniZ. sadece tek tarafi degil, 4 bir tarafi bu oZene sahip. basta daha normal bir masa yapayim diyordum ama bu organik ve biraZ da yaslanmis havayi daha cok sevdigimi farkettim.
masanin yuZeyini ilk olarak mukavva (ya cok komik bir soZcuk bu mukavva, her kullandigimda istemsiZce siritiyorum) ile sekillendirdim. akabinde cop sis parcalariyla bacaklari yapip yapistirdim. sonrasinda da ver elini polimer kil. masam pistikten sonra da once kahverengi akrilik, ardindan da eskitmeli boya ile de bu halde getirdim… son katman da akrilik vernikten ibaret. velhasil, bu da boyle bir sonbahardi iste… sevgiler saygilar, herkese basarilar

Exit mobile version