Yumurta kutusundan yılbaşı süsü yapımı

yumurta kutusundan süs yapımı
Yumurta kutusundan yılbaşı süsü yapımı kolay ve eğlenceli bir çalışma. Geri dönüşüm ve evdeki malzemeleri değerlendirme çalışmalarına bayılıyorum. İnsana kendini iyi hissettiriyor.
Yumurta kartonundan geri dönüşüm olayı da yaygın. Burada da yılbaşı ağacınızı süslemek ya da çeşitli yerlerde kullanabilmeniz için yumurta kutusundan süsler yapıyoruz.

Yumurta kartonundan yılbaşı süsü yapımı:

İhtiyacımız olanlar:

  1. Yumurta kutusu
  2. Makas ya da maket bıçağı
  3. Çeşitli boyalar

Yumurta kutunuzun şekline göre bölmeleri kesip çıkarıyoruz.

Kenar kısımlarını düzelterek şekli veriyoruz. Düzgün ve pürüzsüz olması için maket bıçağı tavsiye ederim. Sonrasında da istediğiniz renkte boyalarla renklendirebilirsiniz. Akrilik boya hatta sulu boya dahi olur.

Boyama işlemi bittikten sonra kurumasının ardından arka kısımdan ip geçiriyoruz. Ve işte yumurta kabuklarından yılbaşı süslerimiz hazır.

İsterseniz 2-3 renkte alacalı bir boyama da yapabilirsiniz. Ya da üzerine varsa çeşitli stickerlar yapıştırabilirsiniz. Tamamen hayal gücünüze ve zevkinize kalmış. Ama tabii parlak olması tercih sebebi, ne de olsa yılbaşı süsü!

Ben evde bulunan tek bitki olan Aloe Vera’da kullandım süslerimi. Siz de daha büyük bitkileriniz için kullanabilir ya da parti süsü yapabilirsiniz.

Yumurta kutusu, yumurta kartonundan neler yapılır, bir fikir olduğunu umarım.


Exit mobile version