edding kalemleri ile tavşanlı çanta boyadık - 10marifet

Video: edding’le bez bebek çantası nasıl boyanır?

Bez çanta boyama yapıyoruz! edding 4500 ve 4600 numaralı tekstil kalemlerini ve bir kumaş çantayı önümüze koyduğunuzda bizden neşelisini bulamazsınız. O kadar seviyoruz bu kalemlerle tekstil yüzeyler üstüne bir şeyler çizmeyi, boyamayı. Bu seferki hedefimiz, bez bir çantayı bebek malzemeleri için kullanmaya uygun hale getirmek. Bunun için çantanın üzerine neşeli renkler, desenler, bebek şirinliğini çağrıştıran uygulamalar yaptık. Çantanın iki ayrı yüzeyinde iki ayrı fikir var. Biz çok beğendik, umarız siz de videomuzu izleyince bizim kadar hoşlanırsınız sonuçlardan.

edding tekstil kalemlerinin ince ve kalın olmak üzere iki tipini kullandık. Yaptığınız çizime ve boyamaya göre amacınıza hangisi uygunsa onu kullanın. Arkaya boya geçme derdi olmadan, hemen kuruyan ve kumaş üzerinde harika sonuç veren bu kalemleri biz çok seviyoruz ve hepinize tavsiye ediyoruz. Eğer boyayı 60 derecede yıkamaya dayanıklı hale getirmek isterseniz kumaşı arka tarafından buharsız ütü ile ütülemeniz yeterli.

Bez çanta boyama nasıl yapılır?

Videomuzda detaylı olarak anlattığımız bu kumaş çanta boyama çalışmasını yapmak için tekstil kaleminden ve boş bir bez çantadan başka bir şeye ihtiyacınız yok aslında. Tekstil kalemleri ile basit bir çizimi kumaş çantanın üzerine aktarın, sonra da kağıt üzerine boyama yapar gibi boyayın. Dediğimiz şekilde ütüleme yaparsanız yıkandığında da çıkmayan bir renklendirmeniz olacak. Eğer çiziminiz güçlü değilse, sevdiğiniz bir çizimi kopya karbon kağıdı ve kurşunkalem ile kumaşın üzerine geçirip üzerinden tekstil kalemleri ile çizerek geçmek de çok iyi fikir. Böylelikle en karmaşık çizimleri bile kullanabilirsiniz. Mutlaka deneyin.

Çanta süsleme fikirleri arıyorsanız, kumaş üzerine tekstil kalemi ile boyama yapma uygulamasını atlamayın. Ne kadar kolay ve pratik olduğunu gördüğünüzde vazgeçemeyeceksiniz. Üstelik çok da hoş bir hediye fikri olarak bunu kullanabilir, sevdiklerinize kendilerine özel çantalar hazırlayabilirsiniz.

Tekstil boyası zamanla çıkar mı?

edding tekstil kalemleri ile hemen her türlü kumaşın üzerine boyama yapabilirsiniz. Kumaşı tersinden buharsız ütü ile ütülemeniz yeterli. Böylece yıkamaya karşı dayanıklı bir hale gelecek ve çantanız uzun süre renklerini koruyacak.

Üzerinde isim yazılı çantalar, çocukların sevdikleri karakterlerin resimleri olan çantalar, tutulan takımın arması olan çantalar yapabilirsiniz. Siz de mutlaka deneyin! Videomuza buyrun hadi.


Exit mobile version