Hamur kabartma nasıl yapılır? - 10marifet

Video: Hamur kabartma nasıl yapılır?

Ahşap boyama işlerine meraklıysanız, hamur kabartma nasıl yapılır konusu da ilginizi çekiyordur. Sevgili Esra Akın, daha önce bu konularla ilgili genel bilgiler aktarmış, ahşap boyama, dekupaj ve stencil uygulamaları göstermişti. Şimdi de hamur kabartma yapıyoruz. Haydi izleyelim.

Hamur kabartma, aslında dekoratif boyama, ahşap boyama işlerinin en bilinenlerinden, en sevilenlerinden biri. İlgi çeken bir teknik. Çeşitli ahşap boyam markalarının hamur kabartma için hazır hamurları var. Hamur kabartma yaparken, bu videoda kullandığımız gibi model hamuru kullanabilirsiniz. Aynı şekilde hava ile kuruyan hamur da kullanabilirsiniz. Hamur kabartmada kullanılan hamuru, polimer kil ile karıştırmayın olur mu? Bunlar birbirinden tamamen farklı. Bu hamurları hobi marketlerde, kırtasiyelerde bulabilirsiniz.

Hamur kabartma tekniğinde dikkat etmek gereken en önemli şey, hamuru ince açmak. İncecik açtığımız hamurun üzerine, yapmak istediğimiz resmi dekupaj tutkalı ile yapıştırıyoruz öncelikle. Kretuar ya da ince bir bıçak ile de resmin dış sınırından kesip hamuru çıkarıyoruz. Tutkalı sürerek hamuru istediğimiz yüzeye yapıştırıyoruz.

Uygulamanın nasıl olduğunu bir de izleyerek görelim derseniz, o zaman haydi videoya.


Exit mobile version