Ayçiçeği broş nasıl örülür?


Ayçiçeği broş nasıl örülür tarifim çok beğenildi instagram hesabımda paylaşınca, bir kez de buradan paylaşıp detaylı anlatayım istedim.
İşte malzemeler:

İşte yapımı:

  1. Siyah ip ile sihirli halka içine 12 adet ikili trabzan
  2. Her tepeye iki adet yaparak toplamda 24 adet ikili trabzan
  3. Sarı ip ile herhangi bir ikili trabzanın tepesine;
    • [3 zincir, 1 ikili trabzan, 1 üçlü trabzan, (üçlü trabzanın tepesine 3 zincir çekip 1.zincire batarak bir pıtırcık), 1 üçlü trabzan, 1 ikili trabzan, 1 çakma sık iğne, sonraki ikili trabzanın tepesine 1 sık iğne] (1 kere)
    • [1 çakma sık iğne , 1 ikili trabzan, 1 üçlü trabzan, (üçlü trabzanın tepesine 3 zincir çekip 1.zincire batarak bir pıtırcık), 1 üçlü trabzan, 1 ikili trabzan, 1 çakma sık iğne, sonraki ikili trabzanın tepesine 1 sık iğne] (11 kere)
  4.  İlk yaprakların arasındaki sık iğnelerin tepesinden başlayarak (önceki sıranın bittiği yerden) 3 zincir çekip bir sonraki aradaki aynı yere sık iğne ile birleştiriyoruz.
  5. Önceki sırada 3 zincir ile oluşturduğumuz yerlere
    • [3 zincir , 1 ikili trabzan, 2 üçlü trabzan, (ikinci üçlü trabzanın tepesine 3 zincir çekip 1.zincire batarak bir pıtırcık), 1 üçlü trabzan, 1 ikili trabzan, 1 çakma sık iğne] (1 kere)
    • [1 çakma sık iğne, 1 ikili trabzan, 2 üçlü trabzan, (ikinci üçlü trabzanın tepesine 3 zincir çekip 1.zincire batarak bir pıtırcık), 1 üçlü trabzan, 1 ikili trabzan, 1 çakma sık iğne] (11 kere)
  6. Yeşil ip ile önceki sıradaki yaprakların çakma sık iğneleri arasından (iki yaprağın birleştiği yerden) 6 zincir çekip, 3. ilmeğe kaydırma ile birleştirip bir tepe oluşturup 3 zincir çekip başladığımız noktaya tekrar kaydırma ile birleştiriyoruz. Bu ilk yaprağımız oluyor. 5 zincir çekip bir sonraki araya sık iğne ile bağlıyoruz ve aynı şekilde devam ediyoruz.
  7. Arkası için uygun ölçüde bir keçe kesiyoruz ve iğne aparatı ile ördüğümüz parçaya yapıştırıyoruz.

 

Güler güle kullanın

 


Exit mobile version