Başka yerde yok: bebek beşiğimiz ve hazırlıkları

İkinci evladımıza kavuşmaya (Allah’ın izniyle ), söylenene göre, 10-15 gün kalmış. Ama ben daha yakınmış gibi hissediyorum. Yakın zamanda ortalarda olamazsam bir süre, biliniz ki uğraşlarım çoğalmıştır Kendime gelene kadar da sanırım bir iki ay geçer Hayırlısı olsun! Şimdi kızımın özene bezene hazırladığımız doğum öncesi çeyizine, bebek hazırlıklarına geldi. Öncelikle Siverek’te yaptırdığımız bu tahta beşikten başlayalım…

tahta beşik

Tamamen nostalji kokuyor değil mi? Kardeşim gördüğü zaman bana dedi ki: -Abla ben en son bu beşikten “Selvi Boylum Al Yazmalım”da görmüştüm. Samed’in değil mi o Oğlum Yakup’tan kalma demir beşiğimiz de var ve bebeğin 40’ı çıkana kadar demir beşikte yatması iyi imiş kayınvalidemin inancına göre. Ben bunu pratik olsun diye yaptırdım. İcabında sepet gibi taşıyarak bitişiğe (kayınvalidemler bitişikte oturuyor) giderim dedim. Beraberce büyütürüz Beşiğin kenarlarından görünen şu beyaz iş:

Eşimin bebekliğinde kalma imiş. Malesef oğluma kullanamadım, beşiği büyüktü de kızıma kullanırım inşallah!

Bu da yastığının danteli Ve işte beşiğin son hali:

BİTMEDİ!!! Ve yine kayınvalidemin inancına göre bu mavi iğne oyası kenarlı yemeni nazardan esirgesin diye:

Bu sarı yemeni de sarılıktan korunsun diye imiş:

Bu da benim; doğumdan sonra 40 gün takayım diye:

Bir de sütüm çok olsun diye beyaz akik verdi kayınvalidem ki boynuma takayım Tabii yine 40 gün boyunca başucumuzda Kuran-ı Kerim ve bıçak olacak. Örf ve adetlerimiz güzel ve anlamlıdır. Mümkün olduğunca yaşatmalı. İyi ki büyüklerimiz var başımızda!


Exit mobile version