Ben Evleniyorum – Yaz Yarışması

Ben Evleniyorum
Ben Evleniyorum

Yaz denilince -hani mevsim olan yaz- benim aklıma gelenlerden biri de düğünler. Cıvıl cıvıl, rengarenk bir tören. Yüzleri gülümseyen insanlar. En önemlisi ise yeni hayatınıza, iyi günde kötü günde yanınızda olacağını bildiğiniz ve yanında olacağınıza emin olduğunuz her şeyden daha güzeli “eşim” diyebildiğiniz biriyle başlamak… Bunu düşünerek ben de amigurumiden gelin ve damat hazırladım. Yapabildiğim en ince detayına kadar -gelin tacı, çiçek, gelinlik, damatlık, saçlar- elimden geleni yaptım. Zaten uzun zamandır böyle bir şeyi örnek olarak elimde bulundurmak niyetindeydim. Fakat açıkçası desen şemasını hazırlamaya üşeniyordum. Yarışma sayesinde şimdi elimde “nikah şekeri”m olarak kullanacağım bir adet örnek gelin ve damadım var. Önümüzdeki 2 sene içinde yaklaşık 300 tane örmek gibi bir hedefim var. Böylece nikahıma gelenlere hoş ve çok farklı bir hatıra bırakmak niyetim. Bende bu sabır varken örebilirim sanırım


Gelin

Önce gelinden başlayayım. Gelinimizin boyu 11 cm. Detaylar olarak tel ve boncuklarla yaptığım bir gelin tacı, yine ip ile ördüğüm duvağı, boncuklarla hazırladığım gelin çiçeği, gelinliğin göğüs kısmında boncuklar, bir de adetten olduğu üzere kırmızı kurdelesi var. (Saçları yapıştırma değildir.)


Damat

Damadımızın boyu ise 13 cm. Saçları yine uygun teknikle hazırladım. Detay olarak, papyona sahip sadece. Bir de ceketine hareket gelsin diye ceket düğmesi olarak parlak bir boncuk diktim.Her ikisinin de kıyafetleri çıkartılıp yerlerine bir başka kıyafetle değiştirilebiliyor. Şeker ile olan küskünlüğüm ola ki devam eder de biz akide şekeri koymayı istemeyiz diye doldu malzemesi olarak elyaf ve lavantayı kullandım. Bu sayede bu model bebekler şekerleri olsun ya da olmasın aynı zamanda minik birer lavanta torbası adayılar.Tek bir şey kaldı geriye; “evet” dedikten sonra arkamı sizlere dönüp çiçeğimi fırlatmak… Bakalım kim tutacak ?


Exit mobile version