Kağıt Sanatı: atık kağıtlardan materyaller

kağıt sanatı

Merhabalar. Ben insanların attığı kağıtları kullanarak çeşitli estetik materyaller (takılar, tesbihler, sehpa süsleri gibi) yapmaktayım. Bu yaptıklarım kağıttan diye insanlar çabuk yıpranacağını zannetseler de aslında benim yaptığım kağıt materyaller oldukça sağlam ve kullanışlılar. Yaptığım tesbihlerden birer adedi Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın koleksiyonlarında yer alıyor. Bu uğraş benim bulup geliştirdiğim, yapım tekniği ile ilgili bir örneğine rastlamadığım ve patentini de aldığım bir sanat dalı. Pek bilinmediği için insanların her gördüklerinde hayretle karşılamalarına alıştığımı söylemeliyim.

Amacım bunu memleketimin insanlarına öğretmek. Bu kağıt sanatı dalını tanıtmak için birçok TV programı, çeşitli fuar ve festivallere katıldım. Bazı üniversitelerin eğitim programları içinde de yer aldım. Ancak kitlelere ulaşmanın zorluğunu yaşamadığımı da söyleyemem.

Yeni tanışıyoruz. İnşallah bundan sonra iyi dileklerle görüşmeyi ve bilgilerimizi paylaşmayı umduğumu dile getirmek isterim.


Exit mobile version