Kapağı veren Düdüğü çalar

Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba!! :)”Çöp”leri çöp olarak görmemenin bir örneğini de ben paylaşmak istedim.. Veee karşınızda, şişe kapaklarından yapılmış bir düdük!

renk renk düdükler
renk renk düdükler

Resim kaynağıTecrübe ile sabittir ki, çok çok güzel ve yüksek bir tonda ötüyor, hele ki içine ufak bir bezelye tanesi attığınızda dışarıdan aldığınız düdükleri aratmıyor..Yapılışını da internet üzerinde bulamadım bu yüzden yine paint ile çizerek sizinle paylaşmak istedim Buyrun, başlayalım…İhtiyacınız olan şeyler, 2 adet şişe kapağı ve bir adet aluminyum kutu (kola, meyvesuyu, bira vs)..


işte başlıyoruz

İlk olarak, maket bıçağı veya uygun bir makas ile metal kutumuzdan T şeklinde bir kesit çıkarıyoruz. Burada önemli olan, T’nin alt bacağının kapakların çevresini saracak kadar uzun olması.Daha sonra T’nin üst kollarını içeri katlıyoruz, dışa doğru kıvırıyoruz ve çıkan dikdörtgeni yuvarlak haline getiriyoruz. Şişe kapaklarından da 3 diş kadarlık bir kısmı kestikten sonra metal kutumuzdan yaptığımız parça ile birleştirip hızlı yapıştırıcı ile yapıştırıyoruz.. Yapıştırmadığınız zaman genellikle aralardan hava kaçırıyor o yüzden yapıştırmanızı tavsiye ederim En sonunda da içine ufak bir yuvarlak attık mı, düdüğümüz hazııırrr!!Deneyenler sonuçlarını paylaşırlarsa çok sevinirim :)Bir ODTÜ Tasarım Topluluğu çalışmasıdır.


Exit mobile version