Katı’ (Papercut) örnekleri


Merhabalar. Aranıza yeni katıldım ve bu muhteşem aileye dahil olmakta niye bu kadar geç kaldığımı sorgulamıyor değilim. Gerçekten el emeğine, özgün çalışmalara değer veren, ticari kaygıdan uzak, başlangıçtaki ilkelerinden taviz vermeden gelişen, doğal ve içten bir platform bulmak pek de kolay değil, ne yazık ki…

Biraz kendi çalışmalarımdan bahsetmek isterim sizlere. Geleneksel sanatlara küçücük dokunuşlarla kendi yorumumu eklemeyi seviyorum. Tabii elimden geldiğince…

Mesela burada paylaştığım çalışmalarda tarihi 15. yüzyıla dayanan katı’, şimdilerde yaygın adıyla papercut tekniğini uyguladım. Bu teknikte çoğunlukla, kağıttan oyulan motifler beyaz / renkli karton üzerine yapıştırılır veya iki cam arasına alınarak çerçevelenir.

Ben, motifleri transparan yüzeye yapıştırarak arkadan boya ile renklendirmeyi denedim. Sonra da doğal dokusunun uyum sağlayacağını düşünerek tuval içine yerleştirdim. Bu şekilde çalışmalar var mı bilemiyorum, ben araştırdım fakat rastlayamadım. Bulan olursa ve burada paylaşırsa sevinirim  Yorum ve önerileriniz de benim için önemli. Çünkü her görüşün kendimi geliştirmek adına bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

İnternet üzerinden satış da yapıyorum. Tüm ürünlerimi detaylarıyla birlikte görmek isterseniz profilimdeki linkten bana ulaşabilirsiniz. İnceleyip görüş bildirirseniz mutlu olurum.
Sevgiler, Aycan…


Exit mobile version