Marul baskısı ile gül yapımı


Marul baskısı ile gül yapımı. Patates baskısı meşhurdur, herkes bilir. Marul baskı da tıpkı patates baskısı ile aynı mantıkta ve benzer bir teknikle yapılıyor, tek fark marul baskıda ortaya gül şekli çıkıyor.
Gerekli malzemeler;
marul
büyük boy damga pedi
kağıt
lastik
bıçak

Marul baskısı ile gül yapımı

Roman marulu olarak geçen uzun ince marullar baskı için daha uygun aslında. Siz de fotoğrafta gördüğünüz gibi lastikle ortadan bağlayarak baskı yapacağınız kısmın daha sıkı kalmasını sağlayabilirsiniz.
Elinizdeki marula lastik geçirdiniz, sonra uygun yerinde kesiyorsunuz. Zaten kesince marulun damarlarını göreceksiniz, o damarlar karşınıza gül olarak çıkacak az sonra
Daha sonra istediğiniz renkte edindiğiniz damga pedine marulu iyice bastırıp renk almasını sağlıyor, sonrasında da baskı yapacağınız yüzey üzerine iyice bastırıyorsunuz. Marulun o sırada ıslak olmamasına dikkat etmek gerekiyor. Eğer ıslak ya da nemli ise boyayı iyi tutmayacağından iyice kurumasını beklemek lazım. Bu teknikle romantik kartlar hazırlamak çok zevkli olsa gerek : )
Aynı yöntemi brüksel lahanasında da deneyebilirsiniz mesela, tabii o daha minik bir baskı olacaktır ama tatlı duracağına eminim.

Kaynak


Exit mobile version