Mukavvadan kolay yelpaze


Mukavvadan kolay yelpaze yapımı anlatacağım bugün sizlere. Sıcakların iyiden iyiye bastırdığı, zaman zaman bunaltan havalarda basit ama sevimli bir çözüm olsun elinizin altında. Mukavvadan kolay yelpaze yapımı sadece 15 dakika sürüyor.
Birkaç tahta çubuk, desenli kağıtlar, mukavva ve yapıştırıcı ile kendi yelpazenizi kolayca yapabilirsiniz. Nasıl süsleyeceğiniz ise size kalmış. İster desenli kağıtlarla, isterseniz boyayıp dekupajla renklendirebileceğiniz, kolay yelpaze yapımı detaylarını aşağıda paylaşıyorum.


Yelpazemi kalın kartondan yapmayı da denedim öncesinde, ama kalıplı olmadığı için onu tavsiye etmiyorum. Mukavva işinizi daha iyi görecektir.

Mukavvadan düzgün bir yuvarlak kesmek için evde boyutunu uygun bulduğunuz yuvarlak bir kaseden yardım alabilirsiniz.

Aynı yuvarlak ölçüde desenli kağıtları da kesiyoruz. Ön ve arkasına yapıştıracağız bu desenli kağıtları, kesmiş olduğumuz yuvarlak mukavva parçasının. İster yapıştırıcı ile yapıştırabilirsiniz, ya da desenini beğendiğiniz kendinden yapışkanlı kağıtlardan alabilirsiniz. Ya da mukavvayı boyamak ya da peçete dekupaj uygulamak da pek tabii ki tercih edebileceğiniz yöntemlerden.

Ben dondurma çubuklarını da boyadım daha şirin duracaklarına inandığım için.

Boyama ve yapıştırma işlemleri bittikten sonra mukavva üzerine dondurma çubuklarını sıcak silikon ile yapıştırmak kalıyor geriye. Ben saplarına minik kurdele ve güpür süslemeleri de yaptım. Siz neşenize göre başka süslemeler de yapabilirsiniz.

Gerçekten son derece kolay bir yelpaze fikri, ve de çok güzel serinletiyor. Mukavva sert olduğu için rüzgarı harika iletiyor. Üstelik çok da şirin oldu görüntüsü. yazın yanınızadan ayırmak istemeyeceğiniz bir aksesuar, üstelik el emeği göz nuru, daha ne olsun?

Yelpazemin önünü ve arkadasını farklı desenlerde yapmayı tercih ettim. Yukarıdaki fotoğraf arkadan görüşleri, aşağıdaki ise önden görünüşleri sevimli yelpazelerin.

Biraz da tenis raketini andırıyor bu yelpazeler, bu durum şirinliklerine şirinlik katıyor.

Okulların kapanması ile evde sıkılan çocuklar için de eğlenceli bir el işi çalışması. Beraber yelpaze yapabilir çocuğunuzun el işi becerininin artmasına da yardımcı olabilirsiniz bu çalışma ile.

Küçük bir ip ucu olarak; küçük yelpazedense büyük olan daha iyi serinletiyor, o yüzden yuvarlak keserken orta büyüklükte olmasına özen gösterin.


Exit mobile version